Nieuw dak veranda nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Soorten dakbedekking » Dakbedekking veranda

Dak veranda: kosten en mogelijkheden

Een veranda is de ideale plek om buiten te zitten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de regen. Maar dan moet er wel een goed dak op zitten. Lees hier welke soorten daken er op een veranda kunnen en ontdek welke hiervan de beste keuze is!


Dak veranda: de belangrijkste informatie

  • Glas is één van de populairste keuzes voor een veranda. Dit geeft namelijk een ruimtelijk gevoel en zorgt voor veel lichtinval.
  • Voor platte veranda daken is bitumen, EPDM of pvc ook een goede optie. Voor (licht) hellende daken zien we meestal zink, shingles of dakplaten.


Wat kost dakbedekking voor een veranda?

Voor een dak heb je de keuze uit verschillende soorten opties. We zien vaak dat er gekozen wordt voor glas. Een glazen dak geeft een ruimtelijk gevoel, ziet er mooi uit en zorgt voor veel lichtinval. De kosten voor een glazen dak zijn op aanvraag, vul daarvoor het offerteformulier in.

Andere opties zijn bijvoorbeeld bitumen voor €45,- per vierkante meter, EPDM voor €50,- per vierkante meter of zink voor €75,- tot €105,- per m².

Bekijk onderstaande prijstabel voor alle gemiddelde prijzen.

Prijzen dakbedekking veranda: 2024

Dakbedekking Prijs per m²* Levensduur
Bitumen €45,- 30 tot 40 jaar
EPDM €50,- +- 70 jaar
pvc €55,- 15 tot 30 jaar
Groendak € 40,- tot € 200,- 40 tot 50 jaar
Dakplaten € 20,- tot € 60,- 20 tot 50 jaar
Dakpannen € 50,- tot € 60,- 40 tot 75 jaar
Shingles € 12,- tot € 25,- +- 10 jaar
Golfplaten € 35,- tot € 45,- 20 tot 30 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar
Glas Prijs op aanvraag 20 tot 30 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.

Nieuw dak voor veranda?

Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal.

veranda dak

Soorten dakbedekking voor veranda

De veranda is een aangebouwd gedeelte van de woning. Het is eigenlijk niets meer dan een afdak op houten palen. Het is een ideale plek om te zitten in de zomer, maar met een goed dak kun je er ook zitten met koudere temperaturen. Er zijn verschillende dakbedekkingen die je kunt gebruiken bij een veranda. Deze soorten staan hieronder beschreven.

Ga altijd voor een goede isolatie, want dan voorkom je warmteverlies. Een groendak isoleert uit zichzelf al erg goed, door de dikke laag, en ook voor glas zijn er veel goede isolerende opties. Andere soorten dakbedekking, zoals roofing, EPDM of dakpannen hebben een extra isolerende laag nodig. Dit kun je tegelijkertijd doen met het leggen van de dakbedekking.

Zinken dak veranda

Een zinken dak is een goede keuze. De levensduur van zo’n dak is namelijk enorm lang. In het beste geval gaat het wel 100 jaar mee. Dit zorgt ervoor dat het een dure, maar duurzame optie is. Voor een veranda is een zinken dak ook ideaal, omdat zink een licht materiaal is waardoor het makkelijk geplaatst kan worden. Ook heeft het weinig onderhoud nodig en kan het zowel op een plat dak als een hellend dak geplaatst worden.

Zink is wel een duurdere dakbedekking. Het kost gemiddeld € 65,- tot € 100,- per m².

Roofing of rubber

Wil je graag kurkdroog zitten onder de veranda? Dan is rubber of roofing de ideale optie. Het is namelijk makkelijk te leggen, uiteraard goed waterdicht en gaat lang mee. Ook is het in tegenstelling van zink een goedkoop alternatief. Je kunt roofing over het algemeen alleen plaatsen op platte daken, maar in sommige gevallen ook op licht hellende.

Het nadeel is dat rubber en roofing een beperkte levensduur heeft, namelijk rond de 25 jaar. Je betaalt voor deze dakbedekking €60,- à €80,- per m².

Veranda met dakpannen

Dakpannen is en blijft één van de populairste dakbedekkingen, ook voor veranda’s. Dit komt omdat het zorgt voor een leuke uitstraling, maar ook omdat het relatief goedkoop is en makkelijk te plaatsen. Wanneer jouw woning ook een pannendak heeft is het natuurlijk leuk om op het dak van de veranda hetzelfde type dakpan te gebruiken. Je hebt bij dakpannen een beperkte keuze aan kleuren en vormen, je kunt hier dus niet heel creatief in zijn.

De kosten van dakpannen liggen tussen de € 50,- en de € 80,-.

Een andere vergelijkbare mogelijkheid is dakplaten. Deze platen bestaan uit verschillende onderdelen van het dak. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk te plaatsen is. Daarbij bespaar je ook nog eens op de onkosten van bijvoorbeeld een onderdak. Een nadeel is dat dakplaten kunnen verkleuren door de tijd heen.

Voor dakplaten ben je tussen de € 10,- tot € 50,- per m² kwijt.

Polycarbonaat als daktype

Polycarbonaat op het dak is ideaal wanneer je niet wil dat mensen er door heen kunnen kijken, maar toch een lichte veranda wil creëren. Vuil valt amber op bij deze daken, maar het is helaas niet volledig krasbestendig. Bij het aanschaffen van een polycarbonaat zul je de grote prijsverschillen ontdekken.

De prijs kan zo laag zijn als € 35,- per m² en zo hoog als € 198,- per m².

Een glazen dak

Een glazen veranda dak zorgt ervoor dat het een fijne plek is om te zitten door de hoeveelheid licht wat er binnenkomt. Daarnaast zorgt het voor luxe uiterlijk. Het nadeel van heldere glasplaten is dat er snel vuil op te zien is.

Hoeveel je moet betalen voor het glazen dak is afhankelijk van het type glas. Vraag daarom altijd prijzen aan.

Voor glas raden wij aan om voor een goede isolerende optie te gaan, zoals HR++-glas of zelfs triple glas. Hoe beter het isoleert, hoe minder warmte je verliest.

Dakbedekking veranda: de beste keuze

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben alle materialen hun voor- en nadelen. Maar welke dakbedekking moet je dan kiezen?

Het antwoord is volledig afhankelijk van jouw woning en het type dak van jouw veranda. Heb je een plat dak en wil je gaan voor een goedkoop dak? Dan kun je het beste voor roofing (bitumen) kiezen. Ga je liever voor een duurzame keuze? Ga dan voor een zinken dak.

Bij hellende daken zijn dakpannen een goedkope en traditionele mogelijkheid.

Voor een ruimtelijk gevoel is glas de beste keuze. Glas isoleert tegenwoordig ook prima, dus je hoeft niet bang te zijn voor veel warmteverlies. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk zonwering moet aanbrengen.

Vergunning nodig?

Heb je een vergunning nodig voor het vervangen van het dak op je veranda? Meestal niet, maar in sommige gevallen is een omgevingsvergunning verplicht.

Verhoog je bijvoorbeeld de veranda? Of kies je voor een compleet andere uitstraling? Dan heb je vaak een vergunning nodig. Via het Omgevingsloket kun je eenvoudig controleren of je een vergunning nodig hebt of niet. Of vraag het na bij je gemeente!

Dakbedekking voor jouw veranda? Vergelijk gratis offertes!

Het dak van een veranda kan dus op verschillende manieren worden bekleed. Wil jij nou ook het dak van jouw veranda vervangen, of heb je interesse in een veranda? Neem dan contact op met een dakdekkers.

Hoe kom ik in contact met dakdekkers bij mij in de regio?

Kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio door het onderstaande offerteformulier in te vullen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!