Besparen op kosten dakreparatie?

Vraag offertes aan en bespaar tot wel 40% door te vergelijken!

Gratis - Vrijblijvend

Dakreparatie

Last van lekkages in het dak? Laat zo snel mogelijk een dakreparatie uitvoeren! Door het dak zo snel mogelijk te repareren voorkom je namelijk grotere waterschade en hogere kosten. Op zoek naar een dakdekker bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakdekkersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40% op de totale kosten. Op deze pagina lees je meer over dakreparaties: wanneer is een dakreparatie nodig en wat kost een dakreparatie?

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Hoe weet je dat je een reparatie op het dak moet laten uitvoeren? Dit merk je onder andere aan een vochtig en klam gevoel in huis: dit is een indicatie dat er ergens vocht naar binnendringt. Let dan eens op of er toevallig vochtplekken tegen het plafond, of tegen de binnenkant van het dak zitten.

Wanneer is een dakreparatie nodig:

 • Als je vochtplekken aan de binnenkant van het dak opmerkt.
 • Als het klam en vochtig aanvoelt in je huis.
 • Wanneer je dakgoten lekken.
 • Als het loodwerk op het dak kapot is.
 • Bij beschadigde dakbedekking.


Wat kost een dakreparatie?

Wil jij je dak repareren, dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Wat jouw dakreparatie gaat kosten is heel erg afhankelijk van het materiaal van je dakbedekking. Een plat dak repareren is bijvoorbeeld vaak goedkoper dan een hellend dak repareren.

Wat gaat een dak repareren kosten?

Voor een reparatie op een plat dak betaal je ongeveer €250,- tot €300,- per m². De prijs van een reparatie op een hellend dak, is afhankelijk van de benodigde dakwerken. Voor het vervangen van kapotte dakpannen betaal je gemiddeld €150,- tot €350,- per m², het vervangen van nokvorsten kost gemiddeld €50,- tot €100,- per meter.

Dak repareren kosten in 2022

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Kapotte dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Vervangen nokvorsten €50,- tot €100,- per meter
Vernieuwen dakgoten €65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

dakreparatie

Prijsvoorbeelden 2022

EPDM vernieuwen: is je EPDM dakbedekking aan vervanging toe? Als er meerdere scheuren zijn ontstaan heeft je dak een nieuwe laag EPDM nodig. Bij een dak van 10m2 betaal je tussen €600,- en €800,-. Dit is inclusief een korte check, het verwijderen van de oude dakbedekking, arbeidskosten, materiaal en btw.
Beschadigde dakpannen: dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekking en gaan decennia lang mee. Toch kan het voorkomen dat er een dakpan scheurt of kapot valt. Voor het vervangen van 5 m2 keramische dakpannen betaal je gemiddeld €700,-.

Wat beïnvloedt de kosten van dakreparatie?

De prijzen van dakreparaties verschillen enorm. Zo speelt het type dak een belangrijke rol, net zoals de dakbedekking. Een dakreparatie in bitumen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan als je een polyester dak of EPDM laat repareren.

Daarnaast verschilt het uurtarief van dakdekkers per bedrijf. Sommige dakdekkers brengen voorrijkosten in rekening, terwijl dit bij anderen juist weer bij de totaalprijs zit inbegrepen. Het is dus altijd slim om meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken.

De prijs van de reparatie aan het dak is afhankelijk van:

 • De dakbedekking
 • Het type dak
 • De oorzaak van de beschadiging
 • Het uurtarief van de dakdekker
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten
 • Eventuele spoedtoeslag

Bespaar op de kosten van een dakreparatie!

Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Daklekkage repareren? Wacht niet te lang!

Als je dakschade opmerkt, is dat waarschijnlijk pas op het moment dat er al flink wat schade is aangericht. Heel belangrijk dus, om niet te lang te wachten met een dakreparatie.

Waarom?

Als je te lang wacht, dan is de kans groot dat ook je dakconstructie wordt aangetast door het vocht. Door daklekkage ontstaat houtrot, wat de draagkracht van de dakconstructie flink vermindert. In de avonden en weekenden doe je er verstandig aan om met spoed het dak te laten repareren.

Let op: als je buiten de werkuren een vakman inschakelt, betaal je hier wel een kleine spoedtoeslag voor. Toch is dit nog altijd goedkoper dan het vernieuwen van je dakconstructie, dus raden we je altijd aan direct een dakdekkersbedrijf te zoeken.

Reparatie dak: wat doet de vakman?

Hoe dakreparaties eruit zien, is afhankelijk van het soort beschadiging, het type dak en natuurlijk de dakbedekking. Soms is dakschade heel eenvoudig met een dakreparatiepasta te herstellen, terwijl de vakman bij een andere beschadiging de dakbedekking moet vervangen.

Hoe voorkom je een reparatie?

Door regelmatig (minimaal één keer per jaar) een dakinspectie uit te laten voeren, breng je alle zwakke plekken en kleine beschadigingen in kaart. De dakdekker pakt deze zwakke plekken aan nog voordat er grote lekkages ontstaan: zo voorkom je hoge kosten voor een reparatie!

Benieuwd hoe dakreparaties worden uitgevoerd? Hieronder lees je meer over dakreparaties. Wil je besparen op de kosten van je reparatie? Vergelijk dan gratis offertes!

dak repareren

Plat dak repareren

Vervuiling en neerslag blijft langer op een plat dak liggen dan op een hellend dak. Hierdoor zijn platte daken meer gevoelig voor dakschade. Gelukkig zijn dakreparaties vaak snel uitgevoerd.

De eerste stap van dakreparaties op platte daken, is het opsporen van de beschadiging. Hiervoor gebruikt de dakdekker technieken zoals rookgasdetectie. Hiermee kan hij zelfs de kleinste scheurtjes precies opsporen.

De volgende stap is het dichtten van de scheuren. Dit kan met een dakreparatiepasta, als de schade heel klein is. Bij bitumen brengt hij vaak een bitumen reparatiestrook aan. Dit is een strook met afgeronde hoeken: dit is namelijk een stuk sterker aan te brengen. Hij brengt de lijm op de dakbedekking én op de reparatiestrook aan. Daarna brengt hij de strook met een zware roller goed aan op de ondergrond. Lees hier meer over bitumen repareren, PVC dak repareren of EPDM repareren.

Schuin dak repareren

Bij schuine daken zijn er verschillende dakreparaties die worden uitgevoerd. Eén van de dakreparaties die wordt uitgevoerd, is het vervangen van één of enkele dakpannen. Het kan gebeuren dat er een dakpan sneuvelt tijdens een storm, of dat de dakpannen scheef waaien. Deze dakreparatie is vaak snel uitgevoerd, omdat het plaatsen van dakpannen niet veel tijd kost.

Maar er zijn nog meer oorzaken van dakschade!

Denk bijvoorbeeld aan weggewaaide of beschadigde nokvorsten, dakramen die niet goed aansluiten op het dak of een dakkapel waarvan de loodslabben kapot zijn. Dakreparaties bij schuine daken zijn dus erg divers.

Houd er rekening mee dat de kosten bij dakreparaties van schuine daken vaak hoger zijn dan bij platte daken. Dat komt onder andere doordat het materiaal duurder is. Maar wat ook meespeelt, is dat een schuin dakoppervlak minder makkelijk te bereiken is. Hiervoor moeten de dakdekkers al snel een steiger inzetten.

Rieten dak repareren

Een beschadiging in je rieten dak? Ook dan moet je zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf inschakelen! Er zijn verschillende oorzaken van schade aan rieten daken. Natuurlijk kan het voorkomen dat het riet na een flinke storm niet meer goed aaneensluit: hierdoor kan regenwater gewoon naar binnendringen, waardoor de schade nog groter wordt.

Maar ook vogels kunnen rieten daken flink beschadigen!

Hoewel de schade door vogels er niet direct ernstig uit ziet, geeft dit regenwater wel vrij spel om naar binnen te dringen. Hierdoor gaat het riet rotten. De schade wordt hersteld door het riet weer goed strak te maken, zodat water niet meer naar binnen kan.

Dakdekker gezocht voor een dakreparatie?

Vind eenvoudig en snel een dakdekker in de buurt en bespaar op de kosten!

Besparen op de dakreparatie kosten?

Moet je een dakreparatie uitvoeren? De kosten van een dakreparatie komen waarschijnlijk altijd op een verkeerd moment. Toch raden we je aan de reparatie zo snel mogelijk uit te laten voeren, zodat je hogere kosten bespaard blijven!

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op de kosten van een dakreparatie: kies voor een vakman in de buurt, bijvoorbeeld en vergelijk altijd meerdere dakdekkers.

Zo bespaar je op dakreparaties:

 • Houd er rekening mee dat je de schade van de lekkage waarschijnlijk vergoed krijgt van je verzekering. De reparatiekosten helaas niet.
 • Kies voor een dakdekker bij jou in de buurt, zodat je geen voorrijkosten betaalt.
 • Help mee met voorbereidende werkzaamheden, zoals het schoonmaken van het dak of het analyseren van het probleem.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere dakdekkers en bespaar zo tot 40%!

Dak repareren of dak renoveren?

In de meeste gevallen is een reparatie goedkoper dan een volledige dakrenovatie. Maar toch zijn er situaties waarin de dakdekker een renovatie aanraadt.

Wanneer?

Als je dakbedekking al flink verouderd is en zijn uiterlijke levensduur bereikt is de kans groot dat dit niet de laatste beschadiging is. Als de kosten van meerdere (verwachte) dakreparaties te hoog oplopen, dan is het slimmer om het hele dakoppervlak direct te renoveren. Je kunt in dat geval vertrouwen op het oordeel van de dakdekker. Kies je inderdaad voor een renovatie, dan heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een ander soort dakbedekking.

dak laten repareren

Dak laten repareren? Gratis offertes vergelijken!

Dakschade ontdekt? Schakel zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf in voor een dakreparatie! Het is belangrijk om snel een reparatie uit te voeren: zo voorkom je grotere waterschade en hogere reparatiekosten.

Dakdekker gezocht?

Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere bedrijven in jouw regio. Kies de dakdekker met het beste aanbod, en je bespaart zo tot wel 40% op de totale kosten. Dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag.

De offerteaanvraag is helemaal gratis en je zit nergens aan vast: start daarom vandaag nog met vergelijken en profiteer van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Gratis offertes vergelijken