Dakdekker nodig voor lekkage?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Daklekkage

Heb je last van daklekkage? Met alle regen en stormen in Nederland is dat helaas geen onbekend probleem. Het is bij een lekkend dak altijd belangrijk om snel in actie te komen, voordat je erge waterschade krijgt. Een lek gaat nooit vanzelf over, maar met de hulp van een vakman ben je snel van het probleem af. Ben je op zoek naar een betaalbare dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je hoeft slechts één aanvraag te doen om een aantal offertes van dakspecialist bij jou uit de buurt te ontvangen. Door offertes te vergelijken kies je gemakkelijk de vakman met de beste kwaliteit. Bovendien betaal je altijd een eerlijke prijs voor het dak repareren!



Lekkage dak: met spoed hulp nodig?

Heb je lekkage in het dak van je woning? Bij een flinke daklekkage schakel je het best met spoed een specialist in om het probleem op te lossen. Als er spoed bij je klus is, geef je dat aan in het offerteformulier. De dakdekkers reageren dan extra snel op je aanvraag.

Waarom snel in actie komen?

Hoewel je met droog weer minder last van een lek in het dak hebt, gaat het nooit vanzelf weg. Een lek leidt na verloop van tijd tot grote (water)schade aan de dakconstructie en de rest van je woning.

daklekkage

Wat te doen bij daklekkage?

Last van daklekkage? Dan is het altijd belangrijk om snel te handelen, zeker wanneer er veel water je woning binnenkomt.

Wat doe ik bij daklekkage?

 • Probeer zelf een noodreparatie uit te voren, door het dak af te dekken met een zeil. Dan voorkom je verdere waterschade.
 • Maak foto’s van de situatie en van de schade.
 • Neem contact op met je verzekeraar. Het repareren van het lekkend dak en de waterschade worden vaak door je opstalverzekering vergoed, tenzij er sprake is van achterstallig onderhoud of nalatigheid.
 • Probeer de oorzaak van de daklekkage te achterhalen.
 • Schakel zo snel mogelijk een vakman in. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Daklekkage, kosten van het verhelpen

De kosten van een daklekkage verhelpen zijn afhankelijk van het type dak. Bij een lek in een plat dak moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €275,- per m². Het repareren van lekkages in een hellend daktype kost ongeveer €150,- tot €350,- per m². Deze prijzen lijken misschien erg hoog, maar het gaat vaak om een klein oppervlak.

Heb je vaak last van lekkage in het dak? Dan is de kans groot dat de levensduur bereikt is. Dan zal de specialist je adviseren om het dak te renoveren en nieuwe dakbedekking te laten plaatsen. Dat is uiteindelijk goedkoper dan veel reparaties oplossen. Het renoveren van een dak kost ongeveer €75,- tot €130,- per m².

Wil je liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Daklekkage oplossen door: Gemiddelde prijs per m²
Reparatie plat dak €275,-
Reparatie hellend dak €150,- tot €350,-
Renovatie bij een plat dak €75,- tot €100,-
Renovatie bij een hellend dak €75,- tot €130,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Die zijn sterk afhankelijk van de soort dakbedekking en prijzen van de dakdekker. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan, en vergelijk!

Kosten nieuwe dakbedekking

Plat dak Prijzen per m²* Levensduur van dakbedekking
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium, koper of zink €70,- tot €125,- 45 tot 100 jaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief plaatsing en btw. De prijzen verschillen sterk per dakdekker. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vakman gezocht om een daklekkage te verhelpen?

Vergelijk offertes en vind snel een specialist uit de buurt!

Opsporen van daklekkage

Bij kapotte of ontbrekende dakpannen is de oorzaak van een lekkend dak gemakkelijk te zien, maar vaker is de exacte oorzaak niet direct duidelijk. Vaak is het ook zo dat de waterschade zich op een andere plek bevindt dan waar het lek zit.

Hoe werkt het opsporen van een daklekkage?

De vakman gebruikt speciale technieken en apparaten om moeilijk op te sporen. Met bijvoorbeeld infrarood, thermografisch onderzoek of een rooktest is snel duidelijk waar het lek zich precies bevindt.

Veelvoorkomende oorzaken

Voordat een dakdekker met een reparatie kan beginnen, stelt hij eerst vast waardoor de daklekkage veroorzaakt wordt.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

 • Daklekkage bij schoorsteen: de schoorsteen vangt veel wind en krijgt daardoor veel te verduren. Ook de aansluiting met de rest van het dak is soms een zwak punt.
 • Lekkage plat dak: de dakbedekking op platte daken is na verloop van tijd gevoelig voor scheuren. Vaak is een reparatie mogelijk.
 • Lekkage pannendak: bij dakpannen komt daklekkage vaak voor na een hevige storm, wanneer dakpannen van het dak gewaaid zijn. Ook is het mogelijk dat pannen breken of poreus zijn geworden.
 • Lekkage dakkapel: de aansluitingen tussen de dakkapel en de rest van het dak is een plek waar daklekkage voorkomt.
 • Daklekkage onder zonnepanelen: vooral op schuine daken komt lekkage onder zonnepanelen voor. Dat komt omdat de panelen, in tegenstelling tot bij een plat dak, in of direct op het dakoppervlak geplaatst worden.
 • Lekkage dakrand: bij de dakrand kan lekkage optreden, waardoor er in je woning vochtplekken ontstaan.

daklekkage plat dak

Daklekkage repareren

Als de specialist de oorzaak van het lekkend dak heeft vastgesteld, gaat hij verder met de dakreparatie. Afhankelijk van de grootte van het lek en de staat van de verschillende onderdelen van het dak zijn er verschillende opties.

Vaak is een kleine reparatie genoeg, maar soms moet de dakbedekking vernieuwd worden. In geval van ernstige slijtage is het verstandiger om te kiezen voor een geheel nieuw dak. Hieronder lees je meer over de verschillende opties.

Dakdekker inschakelen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vind een dakdekker uit de regio!

1. Kleine reparatie

Bij een pannendak bestaat een kleine reparatie bestaat vaak uit het vervangen van één of enkele dakpannen of het recht leggen van de pannen tijdens een storm.

Heb je een plat dak? Dan is soms een reparatie met een speciale pasta of met een reparatiestrip mogelijk om een gat te dichten.

Ook het vervangen van de loodslabben bij bijvoorbeeld de schoorsteen of een dakkapel is een voorbeeld van een veel voorkomende kleine dakreparatie.

2. Dakbedekking renoveren

Wanneer de lekkage wordt veroorzaakt door beschadigde dakbedekking is het niet altijd mogelijk dit te repareren. Bij grotere schade of bij slijtage is het vaak nodig om de dakbedekking te vernieuwen door middel van een dakrenovatie.

Bij een plat dak is het soms mogelijk om een nieuwe laag bitumen over de oude heen te leggen. Bij een pannendak is dat niet mogelijk.

Het renoveren van de dakbedekking is geen goedkope klus, maar als je het niet doet zullen er veel daklekkages en reparaties volgen.

3. Nieuw dak

Wanneer de levensduur van je dak bereikt is, is je woning niet meer goed beschermd tegen regen en wind. Een nieuw dak is dan de enige oplossing. Indien mogelijk wordt de dakconstructie zoveel mogelijk hergebruikt.

Wil je het maximale uit je nieuwe dak halen? Laat dan goede dakisolatie aanbrengen. Daarmee profiteer je jaarlijks van een lagere energierekening!

Verzekerd tegen daklekkage?

Je opstalverzekering vergoed in de meeste gevallen de daklekkage en de daardoor veroorzaakte waterschade. Voorwaarde is wel dat de lekkage niet door achterstallig onderhoud of door eigen toedoen veroorzaakt is. Ook is het belangrijk dat je maatregelen treft om de schade zo veel mogelijk te beperken. Vang het water bijvoorbeeld op in emmers of bedek het dak met een zeil.

Bij daklekkage is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar om de schade te melden. Om zeker te weten dat je het juiste bedrag vergoed krijgt is het ook handig om foto’s of filmpjes van de situatie te maken.

Last van een daklekkage problemen?

Schakel snel een betaalbare dakspecialist in!

Veelgestelde vragen over daklekkages

Heb je nog een vraag over daklekkage? Kijk dan eens of je deze kan vinden in de volgende lijst met veelgestelde vragen over lekkende daken. Staat je vraag er niet tussen? Via onze offerteservice kom je snel in contact met dakdekkers uit je regio. Zij geven je graag meer informatie en deskundig advies. Deze service is geheel gratis en je zit nergens aan vast!

Daklekkage, wat te doen?

Bij daklekkage moet je snel in actie komen. Probeer de waterschade te beperken door het dak tijdelijk te dichten met een zeil. Maak foto’s van de schade en neem contact op met je verzekeraar. Ook schakel je zo snel mogelijk een dakdekker uit de buurt in. Vind hier snel en eenvoudig een dakdekker.


Hoe spoor je daklekkage op?

Bij een plat dak kan je soms een scheur of gat in het dak zien bij daklekkage. Bij een hellend daktype zie je vaak dat er dakpannen kapot zijn of ontbreken. Is de daklekkage niet op te sporen met het blote oog? Een dakdekker voert dan lekdetectie uit door middel van rookdetectie of thermografisch onderzoek om de locatie snel te vinden. Lees hier meer over het opsporen van daklekkages.

daklekkage repareren

Hoe daklekkage repareren?

Een reparatie van een lekkage begint altijd met een dakreiniging, zodat alle schade goed te zien is. Bij een plat daktype gebruikt de dakdekker een reparatiestrip of reparatiepasta om kleine gaten en scheuren te dichten. Bij een pannendak legt hij de afgewaaide dakpannen terug of vervangt hij de pannen die kapot zijn.

Wat kost een daklekkage reparatie?

Heb je last van een kleine lekkage en is de dakbedekking nog wel in goede staat? De reparatie van een plat dak kost ongeveer €275,- per m². Voor een dakreparatie van hellende daken moet je rekening houden met een prijs tussen de €150,- en €350,- per m².

Daklekkage, welke verzekering?

Bij daklekkage vergoed je opstalverzekering de dakreparatie en de veroorzaakte schade. Er mag dan geen sprake zijn van achterstallig onderhoud of van lekkage door eigen toedoen. Maak altijd foto’s en filmpjes van de schade om ervoor te zorgen dat je het juiste bedrag vergoed krijgt.

Daklekkage zelf repareren of uitbesteden?

Ben je een handige klusser en niet bang om het dak op te klimmen? Dan is het ook mogelijk om zelf een lek in het dak te repareren. Waar moet je dan op letten?

Om de locatie van het lek te vinden is het belangrijk om het dakoppervlak eerst goed schoon te maken. Verwijder alle bladeren en ander vuil, zodat je de dakbedekking goed kunt zien. Bij een plat dak kijk je vervolgens of je een scheur of een andere beschadiging ziet. Met een reparatiepasta of een reparatiestrip kan je het gat dichten.

Bij dakpannen zie je vaak snel of er een dakpan kapot is of ontbreekt. Door de kapotte dakpannen te vervangen dicht je het lek.

Kan je het lek niet vinden, of zie je het niet zitten om zelf een ladder op te klimmen? Met een vakkundige dakdekker is de lekkage zo verholpen!

daklekkage dakdekker

Lekkage dak laten verhelpen? Gratis offertes!

Bij daklekkage is het altijd belangrijk om snel in actie te komen. Zoek niet langer naar een geschikte dakdekker, maar maak gebruik van onze offerteservice. Je komt altijd snel in contact met dakdekkers uit je omgeving, zodat de lekkage in je dak snel verhopen is.

Start gratis offerteaanvraag!

Door de prijzen van verschillende dakdekkers uit de buurt te vergelijken zie je snel wie het beste aanbod heeft. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken