Dakraam plaatsen

Dakraam: Plaatsen & kosten

Een dakraam is, zoals de naam al doet blijken, een raam in het dak. Zo’n dakraam zorgt voor veel licht, en in sommige gevallen meer ruimte op de boven verdieping. Lees verder en kom erachter hoe een dakraam geplaatst wordt en wat de kosten zijn.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Dakraam plaatsen

Je kunt er voor kiezen een dakraam zelf te plaatsen, maar omdat dit een complexe klus is die op de juiste manier gedaan moet worden kun je dit beter over laten aan een professional. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de stappen die een dakdekker zet.

Stappenplan plaatsen van een dakraam

  • Stap 1. Allereerst zal de dakdekker de plaats van het dakraam inspecteren en de nodige metingen uitvoeren om te bepalen welke maat dakraam nodig is.
  • Stap 2. De dakdekker zal vervolgens het dak openen op de plaats waar het dakraam moet komen. Dit kan worden gedaan door het bestaande dak te zagen of door een nieuw gat te maken als er nog geen opening is.
  • Stap 3. Het dakraam wordt voorzichtig geplaatst in de opening en vastgezet met schroeven. Dakdekkers gebruiken meestal ook speciale waterdichte afdichtingen om te voorkomen dat water door de opening naar binnen komt.
  • Stap 4. Na het plaatsen van het dakraam zal de dakdekker de omgeving van het dakraam afwerken om ervoor te zorgen dat er geen lekkages kunnen optreden. Dit kan gedaan worden met waterdichte kit en het plaatsen van een loodslab.
  • Stap 5. Tot slot zal de dakdekker het gebied rond het dakraam schoonmaken en eventuele afval opruimen dat tijdens het installatieproces is achtergebleven.

Soorten dakramen

Wat is een dakraam precies? Een dakraam, of een dakvenster, is een raam wat in een schuin dak ingebouwd kan worden. Er zijn verschillende soorten dakramen die allemaal een eigen functie hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een tuimeldakraam, een uitzetdakraam of een elektrisch dakraam. Hieronder staan een aantal soorten beschreven.

  • Tuimeldakraam. Dit zijn de meest voorkomende dakramen en kunnen worden geopend door het raam naar boven te kantelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn geschikt voor bijna elk daktype.
  • Uitzetdakraam. Deze dakramen openen naar buiten toe door middel van scharnieren aan de bovenkant. Ze zijn vooral ideaal voor zolders waar ventilatie belangrijk is.
  • Elektrisch dakraam. Dit zijn tuimeldakramen die met een afstandsbediening of schakelaar kunnen worden bediend. Dit is handig voor dakramen die moeilijk te bereiken zijn.
  • Balkondakraam. Dit zijn dakramen die geopend kunnen worden als een klein balkon. Ze zijn ideaal voor zolderkamers met weinig ruimte.
  • Platdakraam. Deze dakramen zijn geschikt voor platte daken en zijn vaak gemaakt van glas of kunststof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden geopend voor ventilatie.

Dakraam plaatsen kosten

Hoeveel je betaalt voor het plaatsen van een dakraam is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je een dakraam aanschaft en deze zelf plaatst, ben je rond de € 250,- tot € 1900,- kwijt, afhankelijk van de grootte en het merk. Wil je deze dakraam laten plaatsen door een dakdekker betaal je hier rond de € 200,- tot € 300,- overheen. Dit zijn de arbeidskosten. Wanneer je kiest voor een dakdekker met veel ervaring, of voor een groot dakdekkersbedrijf, ben je waarschijnlijk meer kwijt.

Kosten dakraam plaatsen: overzicht

Werkzaamheden Prijs
Aanschaffen dakraam € 250,- tot € 1900,-
Laten plaatsen dakraam € 200,- tot € 300,-
Aanschaffen + Laten plaatsen dakraam € 450,- tot € 2200,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in een dakraam? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!