Home » Soorten dakgoten » Bakgoot
Bakgoot

Bakgoot: uitleg en voordelen

Er zijn verschillende soorten dakgoten. Één van deze soorten is de bakgoot. Deze versie van dakgoot is een rechthoekige of vierkante dakgoot, die net als andere dakgoten, ervoor zorgt dat het regenwater goed weg kan lopen. Het voordeel van de bakgoot is dat ze een goede afwatering hebben en relatief goedkoop zijn vergeleken met andere soorten dakgoten. Wil je meer informatie over de bakgoot? Lees dan verder.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan snel diverse offertes.

Wat is een bakgoot?

Een bakgoot wordt vooral gebruikt op gebouwen met een schuin dak. Dit komt omdat het een U-vormige goot is die veel water op kan vangen. De goot heeft aan de bovenkant een rand die het water opvangt en aan de onderkant een afvoerpijp die het water afvoert naar de regenpijp. Bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de afmetingen en stijl van het gebouw. Ze kunnen ook worden voorzien van extra accessoires, zoals bladvangers en uitlopen, om verstoppingen en wateroverlast te voorkomen.

Het is belangrijk om bakgoten regelmatig te controleren en schoon te maken om verstoppingen en schade te voorkomen. Verstopte goten kunnen leiden tot wateroverlast en schade aan de dakbedekking en muren van het gebouw.

De verschillende materialen

Bakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals zink, aluminium, staal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Zinken bakgoten zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en aluminium bakgoten zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Stalen bakgoten zijn sterk en duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd roesten als ze niet goed worden onderhouden. Kunststof bakgoten zijn licht van gewicht, goedkoop en gemakkelijk te installeren. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen, maar zijn minder duurzaam dan metalen bakgoten.

Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten dakgoten.

Voordelen van een bakgoot

Het aanschaffen van een bakgoot brengt veel voordelen met zich mee, deze voordelen staan hieronder beschreven.

  • Hoeveelheid. Een voordeel van deze dakgoten is het feit dat ze erg groot zijn en dus veel water kunnen opnemen. Dit betekent dat ze perfect zijn voor plaatsen waar veel neerslag valt.
  • Aanpasbaarheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren, zodat ze kunnen worden aangepast aan de afmetingen en stijl van het gebouw.
  • Onderhoudsvriendelijk. Bakgoten zijn relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, wat verstoppingen en schade kan voorkomen en de levensduur van de goot kan verlengen.
  • Bescherming tegen bladeren en vuil. Ook kunnen ze worden voorzien van accessoires, zoals bladvangers en uitlopen, om bladeren, takken en ander vuil uit de goot te filteren en verstoppingen te voorkomen.

Bakgoot: de kosten

Hoeveel je betaalt voor een dakgoot is afhankelijk van de soorten en materialen. Bakgoten zijn relatief goedkoop en kosten ongeveer € 25,- tot € 45,- per meter, inclusief montage. Bakgoten zijn een prima keuze voor de meeste woningen: ze zijn duurzaam en budgetvriendelijk.

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in een bakgoot? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!