Vogelwering

Vogelwering dakgoot

Vogels in de dakgoten kunnen voor veel problemen zorgen, zo kunnen ze schade veroorzaken. Schade aan de dakgoten kunnen dan ook lekkages veroorzaken. Gelukkig is er een manier waarop je vogels kunt weren. Wat deze manieren zijn lees je hier.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet vogelwering op een dakgoot?

Vogels kunnen dakgoten gebruiken als nestplaatsen, waardoor ze verstopt raken en de waterafvoer wordt belemmerd. Er zijn verschillende methoden van vogelwering die kunnen worden toegepast op dakgoten om deze problemen te voorkomen. Een van de meest gebruikte methoden is het plaatsen van vogelwerende netten of gaas over de dakgoten om te voorkomen dat vogels de goten als nestplaatsen gebruiken. Deze netten en gaas zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en kunnen op maat worden gemaakt om op elke grootte van de dakgoot te passen.

Een andere methode van vogelwering voor dakgoten is het plaatsen van vogelwerende pinnen of spikes op de rand van de goot. Dit voorkomt dat vogels op de rand van de goot kunnen landen en een nest kunnen bouwen. Deze pinnen en spikes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden bevestigd met lijm of schroeven.

Soorten vogelwering

Hierboven zijn al een aantal verschillende soorten vogelwering genoemd, maar er zijn nog veel meer. Deze soorten vind je hieronder beschreven.

  • Vogelpinnen: Dit zijn fysieke pinnen of stekels die op de randen van dakgoten worden geplaatst om te voorkomen dat vogels erop landen. Ze creëren een oncomfortabele ondergrond voor vogels.
  • Netten: Fijnmazige netten kunnen over de dakgoten worden gespannen om te voorkomen dat vogels erin kunnen landen of nesten kunnen bouwen. Het net moet strak en goed bevestigd zijn om effectief te zijn.
  • Schrikdraad: Een schrikdraadsysteem voor vogelwering bestaat uit draden die op kleine isolators worden bevestigd en een lichte elektrische schok geven wanneer vogels ermee in contact komen. Het schrikeffect ontmoedigt vogels om op de dakgoten af te komen.
  • Roofvogelimitatie: Het plaatsen van nep-roofvogels, zoals uilen of valken, in de buurt van dakgoten kan vogels afschrikken, aangezien ze deze natuurlijke roofdieren vermijden.
  • Ultrasone apparaten: Deze apparaten zenden hoogfrequente geluidsgolven uit die onaangenaam zijn voor vogels.

Vogelwering dakgoten kosten

Hoeveel moet je betalen voor vogelwering op de dakgoten? Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van het type vogelwering wat je wil laten plaatsen. In de tabel hieronder vind je een overzicht van een aantal verschillende soorten en daarbij de gemiddelde prijs.

Type vogelwering Gemiddelde kosten
Plaatsen van duivenpinnen € 7,- tot € 20,-
Plaatsen van een net € 2,- en € 6,- per m²
Schrikdraad Ongeveer € 8,- per m²

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in vogelwering op jouw dakgoot? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!