Nokverhoging

Alles over nokverhoging

Als je op zoek bent naar manieren om meer ruimte in het huis te creëren, is een nokverhoging een goede optie. Lees hieronder alles over wat een nokverhoging is, wat dit kost en krijg antwoorden op de veelgestelde vragen.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Nokverhoging wat is het?

Een nokverhoging is een aanpassing aan het dak van het huis waardoor je meer ruimte op de bovenverdieping krijgt. Dit wordt gedaan door letterlijk de nok van het dak te verhogen, zodat er meer ruimte ontstaat onder het dak. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren, afhankelijk van het soort dak dat je hebt en de grootte van de verhoging. De manieren om een nokverhoging te plaatsen verschillen per bedrijf en situatie, maar over het algemeen kan het worden gedaan door middel van een dakopbouw, dakkapel of dakramen. Het beste is om dit te bespreken met het bedrijf dat de nokverhoging voor jouw gaat plaatsen.

Materialen van een nokverhoging

Bij een nokverhoging worden verschillende materialen gebruikt. Over het algemeen worden materialen zoals houten balken, dakpannen en isolatiemateriaal ingezet. De constructie wordt vaak afgewerkt met gevelbekleding van bijvoorbeeld kunststof, hout of zink. Ook worden er vaak ramen geplaatst voor natuurlijk lichtinval.

Nokverhoging: de kosten

Wat kost een nokverhoging? Er zijn een aantal factoren die meespelen om deze vraag te kunnen beantwoorden. Bijvoorbeeld de grootte van de verhoging, het gebruikte materiaal, de werkzaamheden en de regio. Ook het uurtarief van een dakdekker en het bedrijf spelen mee. Over het algemeen is het uurtarief van een dakdekker € 35,- tot € 45,-, maar dit kan hoger uitvallen wanneer een dakdekker meer ervaring heeft. In de tabel hieronder vind je de prijzen van een nokverhoging beschreven.

Type werk Afmetingen Prijs
Verlegde nok, schuin dak 3 meter breed € 10.000,- tot € 15.000,-
Nokverhoging, schuin dak 3 meter breed € 16.000,- tot € 21.000,-
Dakopbouw, plat dak 25 m² € 25.000,- tot € 30.000,-

Wat is een dubbele nokverhoging?

Een dubbele nokverhoging is een aanpassing aan het dak waardoor er niet één, maar twee verhogingen worden gemaakt. Dit zorgt voor nog meer extra ruimte op de bovenverdieping van jouw huis. Een dubbele nokverhoging kan een goede optie zijn als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt of als je van plan bent om jouw huis in de toekomst te verkopen en meerwaarde wilt creëren.

Veelgestelde vragen over nokverhoging

Ben je benieuwd naar de veelgestelde vragen over nokverhoging, of heb je zelf vragen waar je graag antwoord op zou willen krijgen? Dan ben je hier op het juiste adres. Hieronder staan een aantal vragen uitgebreid uitgelegd.

Hoe lang duurt het om een nokverhoging te laten plaatsen?

Hoe lang het duurt om een nokverhoging te plaatsen is afhankelijk van de grootte van de verhoging en het materiaal dat gebruikt wordt. Over het algemeen duurt het tussen de 1 en 3 weken om een nokverhoging te plaatsen.

Is een nokverhoging ook geschikt voor een plat dak?

Een nokverhoging is over het algemeen bedoeld voor schuine daken, maar er zijn ook mogelijkheden voor platte daken. Dit kun je bespreken met het bedrijf dat de nokverhoging voor je gaat plaatsen.

Is een nokverhoging energiezuinig?

Een nokverhoging kan zeker bijdragen aan een betere isolatie van jouw huis, dit komt doordat er meer ruimte ontstaat voor isolatiemateriaal. Dit kan leiden tot een lagere energierekening.

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb je interesse in een nokverhoging en wil je in contact komen met dakdekkers bij jou in de regio? Doe dan de gratis offerteaanvraag!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!