prefab dakopbouw

Prefab dakopbouw: Alles wat je wil weten

Een kant-en-klare verdieping, woning of aanbouw. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch is het mogelijk met een prefab dakopbouw. Lees verder en ontdek wat dit inhoudt, wat de voor- en nadelen zijn en welke kosten er aan verbonden zijn.

Ben je op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is prefab dakopbouw?

Wat is prefab dakopbouw? Simpelweg gezegd is een prefab dakopbouw is een bouwwerk dat van tevoren in een fabriek wordt gemaakt en daarna op het dak van een bestaand gebouw. De dakopbouw wordt vooraf in een fabriek gebouwd en daarna in delen naar de bouwplaats gebracht en daar gemonteerd. Het grote voordeel van prefab dakopbouw is dat de constructie snel en efficiënt kan worden gebouwd, met minimale overlast voor de bewoners van het huis. De kwaliteit is ook erg goed en gaat lang mee. Het kan worden gemaakt zoals de eigenaar het wil en kan verschillende afwerkingsmogelijkheden hebben. In het overzicht vind je de voor- en nadelen die zo’n constructie met zich mee brengt.

Prefab dakopbouw: voordelen en nadelen

Voordelen

Nadelen
 • Snelle bouwtijd: prefab dakopbouwen worden van tevoren in de fabriek gemaakt, wat zorgt voor een snelle installatietijd op de bouwplaats.
 • Minder overlast: Zoals hierboven ook al werd genoemd is er doordat de constructie van tevoren wordt gemaakt, minder overlast voor bewoners en omwonenden.
 • Hoge kwaliteit: prefab dakopbouwen worden gemaakt met behulp van hoogwaardige materialen, waardoor ze van hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben.
 • Aanpasbaar: prefab dakopbouwen kunnen op maat worden gemaakt en kunnen worden aangepast aan jouw specifieke wensen.
 • Moeilijker achteraf aan te passen: omdat de constructie van tevoren wordt gemaakt, is het moeilijker om achteraf wijzigingen aan te brengen in het ontwerp.
 • Transport: de prefab dakopbouwen moeten worden vervoerd van de fabriek naar de bouwplaats, wat extra kosten met zich meebrengt en beperkingen oplegt aan de grootte van de constructie.
 • Kosten: prefab dakopbouwen zijn vaak duurder dan traditionele bouwmethoden, omdat er geavanceerde technologieën en materialen worden gebruikt.

De verschillende soorten prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw kan uit verschillende materialen bestaan. Zo zijn er houten dakopbouwen, maar ook stalen of betonnen. Alle verschillende soorten hebben hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Hieronder vind je een aantal soorten beschreven.

 • Houten. Deze worden vaak gemaakt van duurzaam hout en hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook relatief licht van gewicht en kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen en ontwerpen.
 • Stalen. Een stalen dakopbouw is gemaakt van hoogwaardig staal en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn duurzaam en hebben vaak een lange levensduur.
 • Betonnen. Ze hebben een stevige en robuuste uitstraling. Ze zijn vaak zwaar en vereisen een stevige fundering, maar zijn wel zeer duurzaam.
 • Kunststof. Deze zijn gemaakt van kunststof materialen en hebben een strakke en moderne uitstraling. Ze zijn licht van gewicht en hebben weinig onderhoud nodig.

Hoe wordt een prefab dakopbouw geplaatst?

Een prefab dakopbouw wordt meestal in een paar dagen geplaatst. Het wordt op maat gemaakt in een fabriek en heeft al de nodige installaties. Dan wordt het met een hijskraan op het dak geplaatst en vastgemaakt aan het gebouw. Daarna wordt het aangesloten op de elektriciteit en andere installaties. Zo kan het direct gebruikt worden als extra leefruimte. Ben je benieuwd hoeveel zo’n dakopbouw kost? Neem dan een kijkje in de onderstaande tabel.

Kosten prefab dakopbouw

Soort prefab dakopbouw Gemiddelde prijs
Extra verdieping € 25.000,- tot € 30.000,-
Dakkapel € 3.000,- tot € 4.500,-
Enkelzijdige nokverhoging € 7.000,- tot € 12.000,-
Dubbelzijdige nokverhoging € 12.000,- tot € 17.000,-

Wil je prijzen vergelijken? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb jij interesse in een prefab dakopbouw? Doe dan de gratis offerteaanvraag via het onderstaande formulier en kom in contact met dakdekkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes en kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!