Besparen op kosten dakinspectie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakinspectie

Het dak beschermt je woning tegen regen, wind en felle zonnestralen. Om deze beschermde functie te behouden is het belangrijk dat je dak zich in een goede conditie bevindt. Door regelmatig een dakinspectie te laten doen worden eventuele gebreken opgespeurd voordat ze grote problemen veroorzaken.

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd de vakman met de beste deal. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Op deze pagina lees je wat een dakinspecteur allemaal doet tijdens een dakinspectie. Ook lees je hoe vaak je de inspectie moet laten uitvoeren en met welke kosten je rekening moet houden.Waarom is een regelmatige dakinspectie van belang?

Het dak van je woning wordt aan veel weersinvloeden blootgesteld. Door de wisselende temperaturen heeft een dak in Nederland veel te verduren, terwijl het dak wel een erg belangrijke functie heeft in het beschermen van je woning. Een gevaar schuilt in een klein hoekje en dat is bij een dak niet anders.

Hoewel een dakinspectie niet verplicht is, is het verstandig deze jaarlijks te laten doen. Dan zorg je ervoor dat het dak zich in topconditie bevindt. De specialist spoort eventuele gebreken op, voordat ze grote problemen veroorzaken. Met een dakinspectie voorkom je lekkage en waterschade. Het gebrek is met een kleine dakreparatie verholpen, in plaats van met veel duurdere grote ingrepen die later nodig zijn.

dakinspectie

Dakinspectie: de kosten

De kosten van een dakinspectie zijn afhankelijk van het daktype dat je laat inspecteren. Een dakinspectie op een plat dak kost ongeveer €150,- tot €250,-. Voor schuine daken moet je rekening houden met gemiddelde kosten tussen de €200,- en €300,-.

Is de dakinspectie onderdeel van algemeen onderhoud, of volgt er een dakreparatie op de inspectie? Dan is de dakinspectie vaak gratis!

In de volgende prijstabel vind je meer prijsinformatie. Omdat dakdekkers eigen tarieven hanteren voor hun werk is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wil je wel weten wat de dakinspectie van een pannendak of een plat daktype kost? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Wat kost een dakinspectie?

Type dakinspectie Gemiddelde prijs* Prijs geldt voor
Dakinspectie plat dak €150,- tot €250,- Algehele controle dak
Dakinspectie schuin dak €200,- tot €300,- Algehele controle dak
Kosten dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs Algehele controle dak in combinatie met uitvoeren van een reparatie, onderhoud of renovatie

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van een dakinspectie?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Welke onderdelen worden gecontroleerd?

Een dak bestaat uit veel verschillende onderdelen, die de specialist allemaal bekijkt bij een dakinspectie, soms met een drone. Na de dakinspectie ontvang je een rapport met de bevindingen.

 • Dakbedekking: bij hellende daken gaat het vaak om dakpannen, waarbij ook specifiek naar de bovenste nokvorst en de kantpannen wordt gekeken. Bij een plat daktype controleert de specialist de bedekking op scheuren en slijtage.
 • Schoorsteen: van de schoorsteen controleert de specialist het metselwerk, voegwerk, de loodslabben en het schoonsteenplateau.
 • Dakgoten: de expert controleert deze op verstoppingen en scheuren. Gebreken aan de hemelwaterafvoer veroorzaak
 • Dakkapel of dakraam: er wordt hier vooral goed gekeken naar de aansluiting met de dakconstructie.
 • Zonnepanelen: wil je zonne-energie opwekken met zonnepanelen? Met een dakinspectie controleert de dakexpert of je dak geschikt is voor de plaatsing van een zonne-installatie.
 • Dakconstructie: de houten balken kunnen verrotten, verschimmelen of zodanig verouderen dat ze de dakbedekking niet meer kunnen dragen.

Dakinspectie bij een plat dak

Bij het inspecteren van een plat daktype controleert de inspecteur de dakbedekking op eventuele slijtage. Kleine scheurtjes repareert hij vaak direct met reparatiepasta of een reparatiestrip. Bij grotere schade is vaak een nieuwe laag dakbedekking nodig.

Wil je bijdragen aan het milieu? Laat dan je plat dak inspecteren om te kijken of een groendak mogelijk is. Daarmee draag je bij aan de biodiversiteit.


Video: Dakinspectie plat dak

Bekijk in deze video hoe je zelf een plat dak inspecteert!


Dakinspectie bij pannendak

Bij een pannendak bekijkt de dakinspecteur of de dakpannen nog goed werken. Na verloop van tijd of door mos- en algengroei is het namelijk mogelijk dat de pannen poreus worden. Ook controleert de vakman of de glazuurlaag nog voldoende aanwezig is. Zo nodig vervangt hij enkele kapotte dakpannen direct, zodat je woning weer waterdicht is.

Voorkom een daklekkage

Het dak van je woning zorgt ervoor dat je binnen droog zit. Omdat het dak uit veel verschillende onderdelen bestaat, is de kans op lekkage altijd aanwezig. Met een dakinspectie maak je die kans echter een stuk kleiner.

Bij een dakinspectie worden eventuele gebreken altijd tijdig opgespoord, die anders na verloop van tijd voor een daklekkage zorgen. Je hebt nooit achterstallig onderhoud en je houdt je dak in topconditie!

Krijg ik wel een onafhankelijke inspectie?

Omdat de dakinspecteur vaak ook dakdekker is, denk je misschien dat er sprake is van belangenverstrengeling wanneer de inspecteur met allerlei aanbevelingen tot dakonderhoud komt. Hoe weet je zeker dat je een onafhankelijke dakinspectie krijgt?

Controleer bij het offertes vergelijken of de specialisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Met deze vakmensen ben je verzekerd van een onafhankelijke en eerlijke inspectie.

Daarnaast is het altijd mogelijk om een second opinion te vragen van een andere inspecteur. Dan weet je zeker dat de inspectie juist is uitgevoerd en dat de aanbevelingen kloppen.

Dakinspectie laten uitvoeren?

Vind snel een betaalbare dakspecialist uit de buurt en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Zelf doen: handige checklist

Als je niet bang bent om het dak op te klimmen, kan je ook zelf je dakoppervlak inspecteren.

Waar moet je dan precies op letten?

 • Begin altijd met het dakoppervlak schoon te maken. Verwijder alle bladeren van een plat daktype en mos en vuil van het pannendak. Op een schoon dak zie je beter of er gebreken zijn.
 • Controleer ook altijd de dakgoten en maak deze zo nodig schoon. Zeker wanneer er veel bomen rond je huis staan, vullen deze zich snel met takken en bladeren.
 • Scheuren in dakpannen zijn met het blote oog vaak goed te zien. Controleer ook op loszittende pannen.
Lukt het niet om zelf te inspecteren of wil je niet een ladder op klimmen? Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten van een dakinspectie!
 

Voordelen jaarlijkse dakinspectie

 • Het dak bevindt zich altijd in een topconditie.
 • Benodigd onderhoud wordt altijd op tijd uitgevoerd.
 • Je woning is optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden.
 • Gebreken worden tijdig opgespoord, voordat ze voor grote problemen zorgen.
 • Je voorkomt hoge kosten voor onnodige reparaties.
 • Door de bijbehorende schoonmaakbeurt wordt de levensduur van je dak verlengd.

dakinspectie dakdekkers

Besparen? Vergelijk gratis dakdekker offertes!

Door regelmatig een dakinspectie door een vakman uit te laten voeren, zorg je ervoor dat je dak zich in topconditie bevindt. Bovendien voorkom je vervelende lekkages en andere gebreken.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvang snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakspecialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken, kies je eenvoudig de dakexpert met het beste aanbod. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken