Vind een top 10 dakdekker in Donkerbroek

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Donkerbroek. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Donkerbroek

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Donkerbroek

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Donkerbroek

De dakdekkers in Donkerbroek worden gemiddeld beoordeeld met een 9.5 (uit 10) op basis van 43 reviews uit diverse bronnen.

Op zoek naar een dakdekker in Donkerbroek (provincie Friesland)? Onderstaand een overzicht de top 11 dakdekkers uit Donkerbroek. Ieder dakdekkersbedrijf uit deze gids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door Dakdekkersgids.nl.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Donkerbroek inschakelen?

Op zoek naar een erkend dakdekkersbedrijf, maar wil je liever niet teveel betalen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker uit Donkerbroek.

Je schakelt een dakdekker in voor diverse werkzaamheden als het vervangen van dakbedekking, dakrenovatie, dakonderhoud of dakreparatie. Last van daklekkage? Een dakdekkersbedrijf verhelpt de daklekkage zonder onnodig hak en breekwerk!

Dakdekkers in Donkerbroek vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Hoe werkt onze service?

Vul het formulier in.

Geef op het formulier je opdracht en wensen aan.

Ontvang gratis offertes.

Ontvang gratis offertes van dakdekkersbedrijven uit de regio Donkerbroek.

Vergelijk en bespaar!

Kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod en bespaar!


Wat kost een dakdekker in Donkerbroek?

De prijs een dakdekker in Donkerbroek is gemiddeld €25,- tot €45,- per uur. Voor specifieke klussen kan het echter ook zo zijn dat de vakman een vaste prijs per vierkante meter in rekening brengt! De prijs hangt dan vooral af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Voor een complete dakrenovatie betaal je gemiddeld €75,- tot €100,- per m² bij een plat dak en tussen de €150,- tot €300,- per m² bij een hellend dak. Dit bestaat uit het verwijderen en plaatsen van dakbedekking en hangt dus grotendeels af van het materiaal dat je kiest.

Is een dakreparatie nodig, houd bij een schuin dak dan rekening met prijzen tussen €150,- tot €300,- per m² en bij een plat dak tussen de €75,- tot €100,-. Bij een schuin dak het doorgaans wat duurder, maar dat heeft vooral te maken met de hogere materiaalkosten.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakdekker?

De kosten van een dakdekker zijn onder meer afhankelijk van:

  • Het uurtarief van de dakdekker: elke dakdekker hanteert een ander uurtarief. Wat jouw dakrenovatie gaat kosten, hangt dus voor een groot deel van de arbeidskosten af!
  • De exacte werkzaamheden: welke dakwerken je laat uitvoeren bepaalt de prijs. De tarieven kunnen namelijk enorm verschillen tussen het plaatsen van dakisolatie of het vervangen van dakpannen.
  • Voorrij- en afvoerkosten: de voorrij en afvoerkosten verschillen per dakdekkersbedrijf. Wanneer je puin laat afvoeren dan betaal je daar ook nog afvoerkosten voor. De hoogte hiervan zijn afhankelijk van je gemeente en het dakdekkersbedrijf.
  • Gekozen materialen: welke materialen jij kiest voor je dakwerken spelen een grote rol. Bij een dakrenovatie is dat het type dakbedekking en bij dakisolatie is dat het soort dakisolatie.

Dakwerken: prijs per m²

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2024* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekkersbedrijf verschillen.

Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over de kosten per type dakbedekking.

Wat kost dakbedekking?

Plat dak Prijzen per m² Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Is goed geschikt tegen uv-straling en is voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Is van nature elastisch en daarom geschikt voor temperatuurswisselingen. Heeft een lange levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Goed voor het milieu en heeft van nature isolerende eigenschappen
Hellend dak      
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en authentieke uitstraling
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke uitstraling en goede isolerende eigenschappen
Aluminium, koper of zink €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste uitstraling, lange levensduur

dakdekker Donkerbroek

Dakdekker inschakelen, waarop letten?

Ga jij een dakdekker uit Donkerbroek inschakelen? Hieronder geven we je 5 belangrijke tips voor het vinden van een vakman! Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste kwaliteit tegen de laagste prijs!

Tip 1: locatie
Kies voor een vakman uit je eigen locatie, want dan ben je goedkoper uit. De voorrijkosten zijn een stuk lager, omdat de afstand tussen je huis en het bedrijf kleiner is!

Tip 2: verzekeringen
Vraag de vakman of hij verzekerd is en hoe! Zo weet je zeker dat je zelf niet verantwoordelijk wordt gehouden voor eventuele ongevallen op jouw dak.

Tip 3: garantievoorwaarden
Check altijd de garantievoorwaarden in de offerte want deze verschillen per vakman. Kies altijd voor het aanbod met de beste voorwaarden!

Tip 4: lees beoordelingen
Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en de klantvriendelijkheid van de dakdekker. Kijk ook naar hoe de vakman problemen heeft opgelost!

Tip 5: ervaring en specialisme
Elke vakman heeft een eigen specialisme. Wil jij een rieten dak of een bijzondere dakkapel? Zoek dan een vakman die hierin gespecialiseerd is.

Veelgestelde vragen


De prijzen voor een dakrenovatie liggen tussen de €75,- tot €100,- per m² voor een plat dak, en tussen de €75,- tot €130,- per m² voor een hellend dak. De prijs hierbij hangt helemaal af van de gekozen dakbedekking. Kies je voor bitumen dan betaal je €70,- tot €90,- per m² en laat je betondakpannen plaatsen dan liggen de kosten daarvoor tussen de €40,- tot €60,- per m².
Je betaalt voor een dakreparatie op een schuin dak €150,- tot €350,- per m² en op een plat dak liggen de kosten voor je dakreparatie rond de €275,- per m².

Klinkt duur?

Vergeet dan niet dat dakreparaties vaak maar om kleine oppervlakken gaan, meestal een stuk kleiner dan een vierkante meter. Hierdoor vallen de kosten vaak net wat lager uit.

Waar je bij een dakreparatie nog wel aan moet denken is de eventuele spoedtoeslag. Deze kan oplopen tot 30% van de kosten. Wanneer je met spoed een dakdekker inschakelt, komt deze spoedtoeslag nog bovenop de gewone prijzen voor een dakreparatie.

Meer lezen over dakreparatie? Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten.
Een dakinspectie kost €150,- tot €300,- voor het hele dak. Een dakinspectie bestaat uit een goede controle van je dakoppervlak. De vakman brengt hierbij alle zwakke plekken in kaart en maakt een compleet verslag met daarin alle werkzaamheden die je nu, op korte termijn of op lange termijn moet uitvoeren. Ook voegt hij hier foto’s aan toe zodat je zelf ook gedetailleerd de kwaliteit van je dak onder ogen krijgt.

Lees hier alles over dakinspectie.
Dakonderhoud kost zo’n €18,- per m². Voor deze prijs laat je het dak goed schoonmaken en checkt de vakman ook altijd even de kwaliteit van het dak. Alle werkzaamheden die op dat moment nodig zijn voert hij uit, om zo de kwaliteit van het dakoppervlak te behouden.
Het is over het algemeen niet heel moeilijk om te bepalen wanneer je dakbedekking aan vervanging toe is. Vaak is het duidelijk te zien dat de dakbedekking ernstig beschadigd is. Reparatie is dan niet meer mogelijk. Andere signalen zijn: vochtproblemen, beschadigd loodwerk en steeds terugkerende daklekkages en reparaties.

Tot slot is de dakbedekking aan vervanging toe wanneer de maximale levensduur is bereikt. Voor platte daken is dit gemiddeld na 25 tot 40 jaar en bij schuine daken na 60 tot 80 jaar.
De beste dakbedekking hangt af van het type dak waar je mee werkt.
Bij een hellend dak zijn dakpannen en leien het populairst omdat deze lang mee gaan en relatief goedkoop zijn. Ook zorgen ze voor een goede afvoer waardoor je huis beschermt wordt tegen vocht.
[br /] Bij een plat dak is EPDM het beste, omdat dit weinig nadelen heeft en makkelijk te leggen is. Het is gemaakt van een flexibel materiaal waardoor het ijzersterk is. Ook bitumen is een goede optie. Dit gaat namelijk lang mee en vergt weinig onderhoud.
De goedkoopste dakbedekking is bitumen. De prijs van bitumen ligt tussen de €50,- en €90,- per m² en is een goede en populaire optie op platte daken. Ondanks dat het niet vaak voorkomt kan bitumen ook prima op hellende daken geplaatst worden.

Op hellende daken kun je ook kiezen voor betonnen dakpannen. Deze zijn namelijk ook relatief goedkoop en kosten ongeveer €50,- per m².
Ja, je kan een nieuwe laag over je huidige dakbedekking aanbrengen! Dit fenomeen wordt ook wel ‘overzetdaken’ genoemd. Dit wordt vaak gedaan wanneer de dakconstructie nog in orde is bij platte daken.

De nieuwe laag wordt dan met lijm vastgeplakt aan de oude dakbedekking. Een andere manier waarop dit gedaan wordt is door ze aan elkaar vast te branden.
Overzetdaken zijn niet mogelijk bij dakpannen.
Ja, een dakdekker kan in de meeste gevallen in de regen werken. Toch zijn er een aantal uitzonderingen. Wanneer het regent tijdens de installatie van dakbedekking kan dit er voor zorgen dat het vochtig blijft. Dit kan leiden tot schimmel of andere problemen in de toekomst.
Andere kleine reparaties en dakwerken kunnen vaak gewoon in de regen worden uitgevoerd, maar wees je ervan bewust dat het niet ideaal is.
Wil je dakdekker offertes met elkaar vergelijken? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Kijk altijd naar de totaalprijs en hoe deze is opgebouwd. Vergelijk deze met andere offertes: zijn ze vergelijkbaar qua prijs of zijn er onverwachte kosten? Let ook op de garantievoorwaarden, want deze verschillen per dakdekkersbedrijf. Het is fijn om goede voorwaarden te hebben, maar sommige mensen kiezen liever voor een lagere prijs en iets slechtere voorwaarden.
[br /] Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de planning. Wanneer kan de dakdekker beginnen en wanneer zijn de werkzaamheden afgerond?

Gratis dakdekker offertes vergelijken!