Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Drachten

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Drachten. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Drachten

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Drachten

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Drachten

De dakdekkers in Drachten worden gemiddeld beoordeeld met een 9.1 (uit 10) op basis van 157 reviews uit diverse bronnen.

Op zoek naar een dakdekker in Drachten (provincie Friesland)? Onderstaand een overzicht de top 26 dakdekkers uit Drachten. Ieder dakdekkersbedrijf uit deze gids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door Dakdekkersgids.nl.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Drachten inschakelen?

Op zoek naar een erkend dakdekkersbedrijf, maar wil je liever niet teveel betalen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker uit Drachten.

Je schakelt een dakdekker in voor diverse werkzaamheden als het vervangen van dakbedekking, dakrenovatie, dakonderhoud of dakreparatie. Last van daklekkage? Een dakdekkersbedrijf verhelpt de daklekkage zonder onnodig hak en breekwerk!

Dakdekkers in Drachten vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Reviews over dakdekkers in Drachten

De dakdekkers in Drachten worden gemiddeld beoordeeld met een 9.1 (uit 10) op basis van 157 reviews uit diverse bronnen.

10

Vriendelijk en kundig

Hele vriendelijke man. Eerlijk, en vakkundig. Snel een beeld gekregen van de staat van het dak en oplossingen aangereikt.

A
Amen
27-01-2023

Beoordeling van Dakdekkersbedrijf Piet Brouwer via dakdekkersgids.nl

dakdekker Drachten


Dakdekkers Drachten: de belangrijkste informatie op rij

Schakel een professionele dakdekker uit Drachten in voor al jouw dakwerken, dan ben je verzekerd van vakwerk. Hieronder vind je alles over de kosten en werkzaamheden van dakdekkers en ontdek je meer over de soorten dakbedekking. Daarnaast ontvang je handige tips bij het vergelijken van dakdekkers.

 • Een dakdekker kost, afhankelijk van de type werkzaamheden, gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Wil je zekerheid over de totaalprijs, dan is een prijs per m² of een totaalprijs vaak handiger.
 • Dakonderhoud, inclusief inspectie, reiniging en kleine reparaties, kost gemiddeld €18,- per vierkante meter.
 • Een dakreparatie varieert van €150,- tot €350,- per m². Uiteraard gaat het hier vaak om een kleine oppervlakte die gerepareerd moet worden.
 • Dakrenovaties kosten gemiddeld €75,- tot €130,- per m² en bestaan veelal uit het verwijderen van de oude dakbedekking, en het plaatsen van een nieuwe laag.
 • Populaire dakbedekkingen voor een plat dak zijn: bitumen (voordelig), EPDM (lange levensduur) en groendak (milieuvriendelijk en goed isolerend).
 • Veelgebruikte dakbedekkingen voor een hellend dak zijn dakpannen. Ook worden natuurleien, zink en riet steeds populairder.
 • Heb je nieuwe dakbedekking nodig? Dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheid om de nieuwe dakbedekking over oude heen te leggen, het te combineren met dakisolatie (belangrijk voor eventuele subsidies en het verlaagde btw-tarief) en aan toekomstige klussen te denken, zoals zonnepanelen, dakramen en lichtkoepels.
 • Bij het kiezen van een betrouwbare dakdekker is het slim om te letten op de aard van de prijsafspraken (totaalprijs, uurtarief of prijs per m2), de aanwezigheid en hoogte van de aanbetaling, keurmerken en garanties, de locatie van de dakdekker, en of de vakman gespecialiseerd is in bepaalde dakwerken. Uiteraard is het ook slim om recensies te bekijken.

Wat kost een dakdekker in Drachten per uur?

Voor het uitvoeren van dakonderhoud betaal je een gemiddeld uurtarief van €45,-. Het uurtarief voor het leggen van een compleet nieuw dak ligt rond de €40,- en kleinere klussen, zoals een snelle dakreparatie, worden al uitgevoerd vanaf €35,- per uur.

Het uurtarief van een dakdekkersbedrijf hangt vaak van een aantal factoren af. Zo zijn de kosten afhankelijk van de werkzaamheden die de dakdekker uit Drachten uitvoert. Denk hierbij aan dakonderhoud, dakreparatie of een complete dakrenovatie. Ook het type dakbekleding en de dakconstructie beïnvloeden de prijs. Tip: betaal niet teveel. Vergelijk gratis offertes van vakkundige dakdekkers uit je eigen regio.

Dakdekker prijs per uur

Werkzaamheden Gemiddeld uurtarief 2024
Dakreparatie €35,- per uur
Nieuw dak leggen €40,- per uur
Dakonderhoud €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van dakdekkers.

Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?Wat kost een dakdekker per m²?

Nieuwsgierig naar de prijzen van een dakdekker per vierkante meter? Deze zijn afhankelijk van het soort klus dat je laat uitvoeren. Zo betaal je voor dakonderhoud ongeveer €18,- per vierkante meter. Hier zit een dakreiniging en -inspectie bij inbegrepen. Ook worden de dakgoten gecontroleerd. De kostprijs voor een reparatie aan een hellend dak kost ongeveer €150,- tot €350,- per m². Bij een plat dak ligt de kostprijs gemiddeld rond de €275,- per vierkante meter.


Dakdekker prijs per m² in 2024

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. materiaal, arbeid en btw* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.
Dakreiniging €5,- tot €30,- Prijs afhankelijk van alleen ontmossen en reinigen, of ook inclusief coaten en impregneren
Dakcoating aanbrengen €10,- tot €30,- Enkel dakcoating aanbrengen.
Dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis, of bij onafhankelijke dakinspectie €150,- tot €300,- totaalprijs Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs.

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkers.


Prijsvoorbeeld 1: Dakrenovatie hellend dak (dakpannen)

Voor deze klant was het tijd om zijn hellende dak te renoveren. Hij liet zijn oude betondakpannen vervangen door kleidakpannen voor een langere levensduur. Het dakoppervlak was in totaal 55 m². De materiaal- en arbeidskosten kwamen in totaal neer op €4.675,-


Prijsvoorbeeld 2: Dakrenovatie plat dak met bitumen

Bij een plat dak moest deze dakdekker een nieuwe laag bitumen aanleggen. De oude laag was nog in relatief goede staat, dus de vakman kon de nieuwe laag bitumen hier overheen plaatsen. Dat bespaarde de klant flink wat geld aan arbeidskosten. De totaalprijs voor een dakoppervlak van 25 m² was €1.500,-


Besparen op dakdekkerskosten? Vergelijk gratis offertes!

Je kiest zelf een dakdekkersbedrijf uit Drachten en bespaart tot wel 40% op de prijs.

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs van het dakdekkersbedrijf?

Hoeveel je voor je dakwerken gaat betalen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort klus dat je laat uitvoeren, net als de omvang van de werkzaamheden. Maar ook de ervaring van de dakdekker en de regio waarin je woont heeft invloed op de totaalprijs.

 1. De werkzaamheden: kleinere klussen zoals een eenvoudige dakreparatie zijn relatief goedkoop uit te voeren. Hoe complexer de klus hoe hoger de kostprijs. Zo liggen de kosten voor kluswerk gemiddeld rond de €25,- tot €42,- per uur en betaal je voor onderhoud werk gemiddeld €31,- tot €51,- per uur. Afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, betaal je dus een hoger of lager uurtarief.
 2. Soort dakbedekking: heeft een grote invloed op de totaalprijs. De prijzen verschillen namelijk flink. Bitumen dakbedekking kost bijvoorbeeld €70,- tot €90,- per m2, terwijl EPDM begint bij een vanafprijs van €95,- per m2.
 3. De ervaring: een dakdekker met meer ervaring vraagt een hoger uurtarief dan een beginnend dakdekker. Door bij kleinere klussen te kiezen voor iemand met minder ervaring kun je dus flink besparen. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit die de dakdekkers leveren.
 4. De regio: Dakdekkers uit de randstad vragen doorgaans een lagere prijs dan dakwerkers van het platteland. Dit ligt onder andere aan de concurrentie die onderling gevoerd wordt. Hierdoor kunnen de kosten tientallen euro’s verschillen. Waar je in de randstad gemiddeld €27,- tot €40,- per uur betaalt voor nieuwbouw werk, ligt de prijs voor eenzelfde klus rond de €33,- tot €47,- in de provincie! In de tabel hieronder vind je de verschillen van het uurtarief in de randstad en in de provincie.
 5. De omvang van je klus: hoe groter je klus, hoe hoger de prijzen. Door de totaalprijs te delen met bijvoorbeeld je buren is de prijs per m² een stuk lager. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van nieuwe dakpannen.
 6. Spoed of niet? Bij daklekkages gaat het vaak om spoedklussen. Als dit weekends of ‘s avonds is rekent de specialist vaak een spoedtarief. De hoogte van het spoedtarief verschilt per dakdekkersbedrijf, maar kan oplopen tot €100,- of zelfs meer! Sommige dakdekkers brengen een vaste prijs in rekening voor de spoedtoeslag, terwijl andere dakdekkers een toeslag bovenop het uurtarief rekenen. Het bedrag kan dus flink oplopen.

dakdekkers Drachten

Welke dakbedekking kiezen?

Je dak is toe aan een renovatie en je wilt je dakbedekking vervangen. Moet je dan dezelfde soort dakbedekking kiezen? Je hebt tegenwoordig veel meer keuze dan alleen dakpannen of dakleer. Welke bedekking een optie is, is afhankelijk van het daktype dat je hebt.

Dakbedekking bij een plat dak:

 • Bitumen: een betaalbaar en kwalitatief dakleer met een levensduur tot 25 jaar. Prijzen liggen rond de €70,- tot €90,- per m².
 • EPDM: de meest duurzame optie. EPDM heeft een levensduur tot wel 40 jaar en is eenvoudig te leggen. De prijzen variëren tussen €95,- en €120,- per m².
 • Pvc: een kunststof dakbedekking, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Prijzen liggen gemiddeld tussen €75,- tot €95,- per m².
 • Groendak: kies voor beplanting op het dakoppervlak. Goed voor het milieu én de isolatiewaarde van het huis. De prijzen van groendaken liggen rond de €60,- tot €65,- per m².

Dakbedekking hellend dak:

 • Betondakpannen: deze komen het vaakst voor in Nederland. Betondakpannen gaan gemiddeld 30 tot 35 jaar mee en de prijzen liggen gemiddeld tussen €40,- tot €65,- per m².
 • Leien: natuursteen dat het dakoppervlak een luxueuze uitstraling geeft. De prijzen liggen rond de €55,- tot €95,- per m².
 • Riet: rieten daken zorgen voor een goede isolatie. Extra dakisolatie is niet nodig. Ook geeft het jouw huis een prachtige uitstraling. Hiervoor betaal je gemiddeld €85,- tot €100,- per m².
 • Aluminium: geeft een unieke uitstraling en is geschikt voor daken met bijzondere vormen. De prijs ligt ongeveer tussen de €70,- tot €90,- per m².
 • Kleidakpannen: de meest duurzame dakpannen die er zijn en gaan ongeveer 50 jaar lang mee. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost gemiddeld €55,- tot €95,- per m².
 • Koper: kostbaar maar unieke dakbedekking. Heeft een levensduur van wel 80 jaar en kost ongeveer €95,- tot €125,- per m².
 • Zink: vergelijkbaar metaal met aluminium, maar heeft een langere levensduur: namelijk wel 95 tot 100 jaar. De prijzen variëren van €75,- tot €105,- per m².
Dakdekker Drachten: bespaar op de voorrijkosten door een dakdekkersbedrijf uit de regio te kiezen!

Nieuwe dakpannen leggen

Benieuwd hoe het leggen van dakpannen in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!


Wat kost dakbedekking?

Voor een plat dak variëren de prijzen van dakbekleding tussen de €60,- tot €120,- per vierkante meter. Zo betaal je voor bitumen gemiddeld €70,- tot €90,- per vierkante meter en kost EPDM ongeveer €95,- tot €120,- per vierkante meter. Voor een hellend dak lopen de prijzen uiteen van €40,- tot €125,- per vierkante meter.

Maar let ook op de levensduur van de dakbedekking!

Hoewel sommige soorten dakbedekking op het eerste gezicht een stuk goedkoper zijn, kan het prima gebeuren dat een ander materiaal op de lange termijn goedkoper is. Zo zijn kleidakpannen (€55,- tot €95,-) net iets duurder dan betondakpannen (€40,- tot €65,-), maar is de levensduur wel twee keer zo lang!

Dakbedekking prijs in 2024

Plat dak Prijzen per m²* Levensduur van dakbedekking
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkersbedrijven uit Drachten en regio. Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken.

Bespaar op de kosten van je klus

Vergelijk prijzen en ga voor de beste deal.

De kosten van nieuwe dakbedekking zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Schuin of plat dak
 • Arbeidskosten dakdekker Drachten
 • Dakoppervlakte
 • Dakbedekkingsmateriaal
 • Verwijderingskosten oude bedekking
 • Extra opties zoals isolatie, dakranden e.d.

Tips van dakdekkers Drachten

Ga je binnenkort dakwerken uitvoeren? Hieronder geven dakdekkers uit Drachten je een paar praktische tips, zo weet je zeker dat je goed bent voorbereid!

 • Tip 1: laat eens een dakinspectie uitvoeren. Een dakinspectie kan ook zonder onderhoud of benodigde reparatie plaatsvinden. Zo krijg je een duidelijk en eerlijk rapport over de staat van je dak en weet je precies welke werkzaamheden je nu of op de lange termijn uit moet laten voeren! Inzicht in de staat van je dakbedekking voorkomt onnodige dure werkzaamheden.
 • Tip 2: dakwerken uitvoeren? Laat je dakbeschot controleren en isoleren! Niet alleen krijg je een kwantumkorting omdat je meerdere werkzaamheden uit laat voeren, je voorkomt ook veel warmteverlies: het dak is één van de grootste warmtelekken van een huis! Met de besparing die je doet op de energiekosten, verdien je de investering uiteindelijk weer terug.
 • Tip 3: laat de nieuwe laag dakbedekking over de oude laag heen aanbrengen. Dit bespaart niet alleen veel geld maar ook tijd! Minder overlast dus aan de werkzaamheden aan je dak en de dakdekker brengt een stuk minder arbeidskosten in rekening.
 • Tip 4: denk aan de toekomst. Wat wil je in de toekomst doen met het dak? Zonnepanelen plaatsen? Een dakkapel of extra dakraam? Als je deze dakwerken niet in één keer kan uitvoeren is het wel slim om daar alvast rekening mee te houden. Als je dakramen laat plaatsen is het slim om eerst te kijken of je dan nog voldoende ruimte overhoudt voor de zonnepanelen later.

dakdekkersbedrijf Drachten

Dakdekker Drachten kiezen, waarop letten?

Wil jij je dakwerk graag uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf? Dan ben je ongetwijfeld al op zoek geweest naar dakdekkersbedrijven bij jou in de buurt. Online is het lastig om de verschillende dakdekkersbedrijven te onderscheiden. Hoe kies je een geschikte dakdekker in Drachten? Wij geven je graag meer informatie.

1. Dakdekker prijs per m², per meter of per uur?

Wist je dat dakdekkersbedrijven hun eigen uurtarief bepalen? Sommige dakdekkersbedrijven rekenen een vaste prijs per uur of juist een prijs per vierkante meter. Zo kan de totaalprijs per dakdekkersbedrijf flink verschillen. Hoe vind je de goedkoopste?

Vraag gratis offertes op maat aan, zodat je precies weet wat je voor het dakwerk moet gaan betalen. Rekent het dakdekkersbedrijf een vast uurtarief, controleer dan of de planning duidelijk is. Kleiner dakwerk, zoals een dakinspectie neemt niet zoveel tijd in beslag. Maar een groot dakonderhoud of zelfs renovatie vereist wel flink wat tijd. Als je zekerheid wilt met betrekking tot de prijzen kun je ook vragen of het dakdekkersbedrijf vooraf een vaste prijs wil afspreken.

2. Keurmerken van het dakdekkersbedrijf in Drachten

De prijs verschilt per dakdekkersbedrijf, maar dit zegt niet direct iets over de kwaliteit. Daarvoor kun je rekening houden met eventuele keurmerken waar de dakdekkersbedrijven bij aangesloten zijn. Zo gebruikt een bedrijf met het KOMO-keurmerk enkel materialen die van goede kwaliteit zijn. Hieronder staan een drietal belangrijke keurmerken in de dakdekkersbranche.

 • Het keurmerk KOMO garandeert dat de producten die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn.
 • Wanneer een dakdekkersbedrijf beschikt over het VCA keurmerk dan voldoen zij aan strenge eisen met betrekking tot de veiligheid, het milieu en gezondheid.
 • Het keurmerk Dakmerk waarborgt de kwaliteitseisen van platte daken.

3. Garantie van erkende dakdekker

Behalve de prijs, kunnen ook de garantievoorwaarden flink verschillen. Voor je een dakdekkersbedrijf kiest is het verstandig de garantievoorwaarden goed door te nemen. Wat gebeurt er als de dakwerken niet naar wens zijn uitgevoerd? En komen de dakdekkers weer terug als blijkt dat er na een dakreparatie nog steeds sprake is van een daklekkage?

Goede dakdekkersbedrijven sturen de garantievoorwaarden mee met een offerte. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Bij een dakdekkersbedrijf dat bezit over het Dakmerk keurmerk krijg je een garantie van 10 jaar over het hele project!

4. Locatie van dakdekker

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een dakdekker bij jou in de buurt. Waarom? Omdat je op deze manier zoveel mogelijk bespaart op de voorrijkosten. Als je gebruikt maakt van onze gratis offerteservice krijg je de prijsopgaven van bedrijven uit je eigen regio. Zo weet je zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

Bovendien is het fijn om te werken met een dakdekkersbedrijf in Drachten dat bekend is bij stad- of dorpsgenoten. Op deze manier kun je kennissen vragen om recensies en weet je zeker dat je een betrouwbaar dakdekkersbedrijf inschakelt.

5. Gespecialiseerd in bepaalde dakwerken?

Sommige dakdekkersbedrijven zijn gespecialiseerd in speciale dakwerken. Wil jij graag het rieten dak vervangen? Hiervoor kun je niet de eerste de beste dakdekker inhuren. Dat komt omdat het leggen van riet een speciale techniek vereist, die niet alle dakdekkers beheersen.

Dakdekker Drachten: ben je op zoek naar dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde dakwerken? Geef dit dan aan op de offertepagina. Dan weet je zeker dat je prijsopgaven ontvangt van bedrijven die jouw klus kwalitatief kunnen uitvoeren!

Tips om te besparen op de kosten van dakdekkersbedrijven

Grote dakwerken, zoals een dakrenovatie kunnen aardig duur worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je toch flink op de totaalprijs bespaart. Zo krijg je voor bepaalde dakwerken korting op het btw-tarief. Voor dakisolatie betaal je slechts 9% btw. Hieronder staan nog vier tips om zelf te besparen op de kostprijs.

 1. Kies een startend dakdekkersbedrijf. In sommige gevallen, zeker voor een simpele klus, heb je niet per se dakdekkers met veel ervaring nodig. Startende dakdekkers hanteren doorgaans een lager tarief.
 2. Ga voor een kwantumkorting. Moeten de buren ook een dakrenovatie laten uitvoeren? Veel dakdekkersbedrijven bieden een kwantumkorting aan als je samen met je buren een dakdekkersbedrijf inschakelt.
 3. Vraag subsidies aan. Hiermee houd je de kostprijs voor de dakwerken zo laag mogelijk. Op de pagina dakrenovatie subsidie lees je er meer over.
 4. Vergelijk gratis offertes van verschillende dakdekkersbedrijven. Kies voor het bedrijf uit jouw regio met het beste aanbod om zo tot wel 40% te besparen.

Dakdekker nodig?

Heb je een ervaren dakdekker nodig voor je plat of hellend dak?

Vind de juiste dakdekker!

Via de gratis offerteservice vind je een dakdekker voor de beste prijs.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de ontvangen offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!


dakdekkersbedrijven Drachten

Dakdekker Drachten nodig? Vergelijk gratis offertes!

Last van een daklekkage? Laat deze dan met spoed opsporen door een dakdekker. Of is het tijd voor een dakinspectie of zelfs een complete dakrenovatie? Laat je in dat geval persoonlijk informeren en adviseren door dakdekkers in de regio.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op zoek naar een professioneel dakdekker uit Drachten en wil je zoveel mogelijk besparen? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! Kies het bedrijf met het beste aanbod en je weet zeker dat je niets te veel betaalt!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal vragen die vaak gesteld worden bij het inschakelen van een dakdekker.


Wanneer je een dakdekker gaat inschakelen, is het verstandig om te kijken naar eventuele keurmerken en certificaten, recensies en welke garanties je krijgt. Lees ook altijd goed de offerte door.
Hoelang het plaatsen van nieuwe dakbedekking duurt, is afhankelijk van het type dakbedekking en de grootte van het dak. Een klein dak met bitumen kan in een dag klaar zijn, maar een groot pannendak kan wel een paar dagen duren. Moet de oude dakbedekking ook nog verwijderd worden? Houd rekening met langere tijden.
Een dakdekker is verplicht om risicobeperkende maatregelen te treffen tijdens de dakwerken. Er zijn twee ABC blussers aanwezig per werkplek, de dakdekker heeft branddekens en blusdekens bij zich en daarnaast beschikken de meeste dakdekkers over brandwondengel, een emmer schoon water en natuurlijk een telefoon voor hulp bij nood.
Om in aanmerking voor een subsidie te komen moet je dak voldoen aan een bepaalde isolatiewaarde. Een dakdekker houdt hier altijd rekening mee, zodat de laag isolatie en dakbedekking dik genoeg is. Dit wordt altijd van te voren overlegd en een dakdekker kan eventueel ook je verwachte besparing berekenen!
Bij het aanvragen en vergelijken van offertes van dakdekkers, is het verstandig om te latten op een aantal dingen. Bekijk bijvoorbeeld waaruit de totaalprijs bestaat, gaat het hier om een vaste prijs of wordt er ook nog een uurtarief gerekend? Welke materialen gaat het dakdekkersbedrijf gebruiken? Hoelang duren de dakwerken? En welke garanties krijg je? Lees alles goed door, dit maakt je keuze vaak een stuk gemakkelijker.
Dakonderhoud houdt in dat een dakdekker de gehele dakbedekking controleert, kleine reparaties uitvoert en de dakbedekking en hemelwaterafvoer schoonmaakt. Met goed dakonderhoud verleng je de levensduur van je dak en voorkom je vaak grotere problemen, zoals verstoppingen of lekkages.

Een dak renoveren bestaat vaak uit het vernieuwen van de dakbedekking, maar je kunt er ook voor kiezen om dakisolatie aan te brengen. In sommige gevallen is het nodig om een geheel nieuw dak, inclusief onderdak, te plaatsen. Voor een dakrenovatie is het verstandig om altijd een dakdekkersbedrijf in te schakelen.
Voor een plat dak is EPMD op papier de beste dakbedekking. Het gaat lang mee, is voordelig en gemakkelijk aan te brengen en heeft vrijwel geen nadelen. Voor een hellend dak zijn met name dakpannen en leien de meest populaire keuze. Let op: de beste dakbedekking voor jouw dak kan afwijken, laat je daarom altijd adviseren!
De goedkoopste dakbedekking voor een plat dak is bitumen, dit is ook redelijk makkelijk te laten leggen. Voor een hellend dak zijn dakpannen vaak nog de populairste keuze.
Bij een plat dak met EPDM, bitumen of pvc is het in sommige gevallen mogelijk om de nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen. Wel inspecteert de dakdekker eerst de huidige dakbedekking en dakopbouw, zodat problemen met condensvocht worden voorkomen. Bitumen wordt aangebracht met een brander, EPDM met lijm. Pvc wordt eerst gelijmd en daarna soldeert de dakdekker de naden aan elkaar. Let op: dit kan slechts een aantal keer. Daarna raden dakdekkers af om nog een extra laag dakbedekking aan te brengen.
Schakel altijd zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf in. Hoe langer je wacht, hoe groter de schade wordt. Voor de verzekering is het handig om een paar foto’s te maken van de schade. Een dakdekkersbedrijf probeert direct de lekkage op te sporen en te verhelpen, soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen.
De waterschade die ontstaat na een daklekkage is in de meeste gevallen verzekerd. Het herstel van het dak niet altijd. Komt de daklekkage door onvoldoende onderhoud? Dan moet je in de meeste gevallen de reparatie zelf betalen. Is de lekkage ontstaan door storm of hagel? Dan wordt het wel vaak vergoed. Probeer altijd wel zoveel mogelijk gevolgschade te voorkomen.