Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Zaltbommel

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Zaltbommel. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Zaltbommel

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Zaltbommel

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Zaltbommel

De dakdekkers in Zaltbommel worden gemiddeld beoordeeld met een 8.4 (uit 10) op basis van 677 reviews uit diverse bronnen.

Op zoek naar een dakdekker in Zaltbommel (provincie Gelderland)? Onderstaand een overzicht de top 55 dakdekkers uit Zaltbommel. Ieder dakdekkersbedrijf uit deze gids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door Dakdekkersgids.nl.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Zaltbommel inschakelen?

Op zoek naar een erkend dakdekkersbedrijf, maar wil je liever niet teveel betalen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vind snel een voordelige en vakkundige dakdekker uit Zaltbommel.

Je schakelt een dakdekker in voor diverse werkzaamheden als het vervangen van dakbedekking, dakrenovatie, dakonderhoud of dakreparatie. Last van daklekkage? Een dakdekkersbedrijf verhelpt de daklekkage zonder onnodig hak en breekwerk!

Dakdekkers in Zaltbommel vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

dakdekker die bezig is met dakpannen

Dakdekker Zaltbommel: samengevat

Hieronder lees je meer over de gemiddelde prijzen van een dakdekker in Zaltbommel, en geven we je tips bij het vergelijken van dakdekkers. Ben je benieuwd welke prijzen je globaal kunt verwachten, of hoe je dakdekkers het beste vergelijkt? Lees dan verder!

  • De kosten van een dakdekker per uur zijn gemiddeld €35,- tot €45,-
  • De kosten van een dakdekker per m² beginnen rond de 18,- en kunnen bij dakreparaties oplopen tot wel €350,- per m². Uiteraard gaat het hierbij vaak wel om een kleine oppervlakte.
  • Besparen op de dakdekker kosten? Doe dit door een kwantumkorting te regelen met de buren of door meerdere dakwerken met elkaar te combineren. Ook is het handig om meteen te kijken naar isolatiemogelijkheden, zelf voorbereidend werk te doen, en dakdekker offertes te vergelijken.
  • Hoe vind je de beste dakdekker voor jouw specifieke klus? Het is slim om te kijken naar specialisme, locatie, reviews en prijzen. Let ook op planning, de aanwezigheid en hoogte van de aanbetaling, en garantievoorwaarden, zodat je kiest voor het beste aanbod.
  • Dakdekkers uit ons netwerk geven de volgende tips, voor je aanstaande dakwerken. Kijk eens naar de mogelijkheid om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag te leggen. Dit bespaart op de kosten. Denk ook altijd goed na over toekomstige dakwerkzaamheden om dubbel werk te voorkomen. Wil je bijvoorbeeld binnenkort een grote dakkoepel in je platte dak? Dan is het logisch om dit te combineren.

Wat kost een dakdekker per m²?

De kosten van een dakdekker in Zaltbommel beginnen vanaf €18,- per m², maar kunnen oplopen tot wel €350,- per m². De prijs hangt volledig af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Dakonderhoud is met €18,- per m² redelijk voordelig maar de prijzen van een dakrenovatie lopen al op van €75,- tot €130,- per m², afhankelijk van de gekozen dakbedekking. Wel kun je dan weer tientallen jaren vooruit.

In de tabel vind je de gemiddelde prijzen per vierkante meter van de verschillende werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf. Gemiddeld gezien bestaat 55% van de totaalprijs uit arbeidskosten, 35% uit materiaal en 10% uit afvoerkosten (oude materialen) en voorrijkosten. Tip: betaal niet teveel. Vergelijk gratis offertes van vakkundige dakdekkers uit je eigen regio.

Dakdekker prijzen per m² in 2024

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. materiaal, arbeid en btw* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.
Dakreiniging €5,- tot €30,- Prijs afhankelijk van alleen ontmossen en reinigen, of ook inclusief coaten en impregneren
Dakcoating aanbrengen €10,- tot €30,- Enkel dakcoating aanbrengen.
Dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis, of bij onafhankelijke dakinspectie €150,- tot €300,- totaalprijs Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs.

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkers.

Handige prijsvoorbeelden dakdekker


Dakrenovatie met bitumen: bij deze klant moest het oude dakleer nodig vervangen worden. Het ging om het platte dak op de badkamer: een totaaloppervlak van 15 m². Het dakdekkersbedrijf vond de oude laag niet goed genoeg om te laten liggen, daarom heeft de dakdekker de oude laag verwijderd en een nieuwe laag bitumen geplaatst. De kosten hiervoor waren in totaal €1.275,-.

Daklekkage oplossen: in dit platte dak zat een hardnekkige lekkage die de bewoner maar niet op kon sporen. Een dakdekkersbedrijf heeft de rookgastechniek toegepast om de scheurtjes op te sporen en heeft het oppervlak daarna direct geplakt. Het ging om een paar kleine haarscheurtjes, waardoor een reparatiestrook van een halve vierkante meter voldoende was. De totaalprijs was, inclusief spoedtoeslag, €285,-.

Wat kost een dakdekker per uur?

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost dakbedekking?

De kosten voor dakbedekking variëren van gemiddeld €60,- tot €120,- per m² voor platte daken (bitumen, EPDM, PVC en groendak). Voor hellende daken liggen de kosten voor de dakbedekking tussen de €40,- tot €125,-. Dit gaat om dakpannen, leien, riet en metalen dakbedekking.

Vaak hebben de wat duurdere dakbedekkingen een luxere uitstraling, en een langere levensduur. De levensduur van goedkope dakbedekking is zo’n 20 tot 50 jaar. De duurdere dakbedekkingen gaan vaak wel minimaal 50 jaar mee. Bij het plaatsen van dakbedekking is het verstandig meteen naar de isolatie te kijken.

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking en de prijzen.

Kosten dakbedekking 2024

Hellend dak Prijzen per m²* (materiaal + plaatsing) Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf, verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, langere levensduur
Kunstleien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Iets modernere uitstraling dan natuurleien, goedkoper in aanschaf
Natuurleien €100,- tot €145,- 80 tot 100 jaar Hele natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en landelijke uitstraling, van nature goede isolatie
Aluminium, zink of koper €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste en industriële uitstraling. Lange levensduur
Plat dak      
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Geschikt tegen uv-straling, voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Van nature elastisch, goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Langere levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Van nature sterk isolerend, draagt bij aan een beter milieu

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkers. Benieuwd naar de exacte kosten? Doe een gratis offerteaanvraag, en je ontvangt vrijblijvend diverse offertes.


In beeld: Nieuwe dakpannen leggen

Benieuwd hoe het leggen van dakpannen in zijn werk gaat? Bekijk het proces in de versnelde video!


Op deze pagina vind je meer informatie over het vervangen van dakpannen.


Bespaartips dakdekkersbedrijf Zaltbommel

Besparen op de kosten van een dakdekkersbedrijf in Zaltbommel? Hieronder geven we je een paar praktische tips waarmee je direct kan besparen!

Tip 1: vraag de buren naar hun dakwerken
Woon je in een 2-onder-1-kap of een tussenwoning, dan is het verstandig om met de buren te overleggen als het aankomt op dakwerken. Als zij dezelfde werkzaamheden willen uitvoeren, kun je samen een dakdekker inschakelen. Vaak geeft deze een mooie kwantumkorting waardoor je per vierkante meter goedkoper uit bent.

Tip 2: dakwerken in Zaltbommel combineren
Geen buren om de werkzaamheden mee te delen? Combineer dan je eigen werkzaamheden. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Laat dus niet alleen nieuwe dakbedekking plaatsen, maar breng ook isolatie aan! Of combineer een dakinspectie met een uitgebreide dakreiniging en coating. Ook is het op dit moment populair om een dakrenovatie te combineren met zonnepanelen. Denk ook aan toekomstige dakwerken, zoals het plaatsen van grote dakramen. Dit kun je kostentechnisch beter in één keer, samen met bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking doen.

Tip 3: bereid de werkzaamheden goed voor
Door zelf de voorbereiding te doen, bespaar je de dakdekker veel tijd (en tijd is geld!). Maar let wel op: je wilt voorkomen dat je iets verkeerds doet of in de weg gaat lopen. In dat geval kost je de vakman juist tijd en ben je duurder uit. Vraag daarom eerst welke klussen je alvast kunt doen, zoals het zelf schoonmaken van de dakgoot, het verwijderen van het oude dakleer of het afvoeren van de kapotte dakpannen.

Tip 4: investeer in duurzaamheid
Investeren om te besparen? Jazeker! Als je nog geen isolatie hebt, dan is dit een extra kostenpost. Het zorgt er daartegen wel voor dat je minder energie verbruikt en hierdoor flink gaat besparen op de energierekening. Bij goede dakisolatie kan die besparing wel oplopen tot wel €840,- per jaar bij een vrijstaande woning! Hierbij is gerekend met een besparing aan gas per jaar van 700 m3, en een gasprijs van €1,20 per m3. Bijkomend voordeel is dat je mogelijk kunt profiteren van het verlaagde btw-tarief van 9%, en de ISDE isolatiesubsidie. Op deze pagina lees je meer over dakrenovatie subsidies.

Tip 5: vergelijk dakdekkers
Elke dakdekker hanteert een eigen tarief. Hierdoor kunnen de arbeidskosten enorm verschillen. Wil je zeker weten dat je de beste prijs betaalt, dan is het verstandig om de prijzen van meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken. Zo kies je zelf eenvoudig voor het bedrijf met het beste aanbod voor jou.


Dakwerken? Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Vul je opdracht in, vergelijk offertes & kies het beste dakdekkersbedrijf.

Gratis - Vrijblijvend

Hoe selecteer je een goede, betrouwbare dakdekker in Zaltbommel?

Benieuwd hoe je de beste dakdekker in Zaltbommel kiest? Hieronder geven we je 9 praktische tips voor het selecteren van het beste dakdekkersbedrijf.

1. Specialisme en ervaring met de dakwerken

Kijk eerst naar het specialisme van de dakdekker en de dakwerken die zij uitvoeren. Zo zullen de meeste dakdekkers wel een dakinspectie uitvoeren, maar niet elke vakman plaatst riet op het dak.

2. Locatie van de dakdekker

Kijk ook altijd naar de locatie van de dakdekker: hoe dichterbij het dakdekkersbedrijf, des te goedkoper de dakwerken in Zaltbommel. Dakdekkers brengen levering- en voorrijkosten in rekening en deze zijn hoger bij een grotere afstand.

3. Keurmerken van dakdekkersbedrijf

Verschillende keurmerken om rekening mee te houden zijn: Komo, Dakmerk en Vebidak. Deze keurmerken geven aan dat een dakdekkersbedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Bovendien biedt een keurmerk of branchevereniging vaak een onafhankelijke commissie voor eventuele klachten of problemen en heb je meer garanties.

4. Reviews van de dakdekkers

Naast het specialisme is het ook slim om naar reviews te kijken. Een dakdekker plaatst vaak reviews op de website of je vindt ze in Google. Kijk niet alleen naar de goede recensies, maar ook naar de slechtere: zo weet je direct hoe de vakman problemen oppakt.

5. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze

Door meerdere offertes van verschillende dakdekkersbedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakwerken in Zaltbommel. Bovendien kun je ook vergelijken op garantievoorwaarden, planning en materialen. Zo kies je gemakkelijk het beste aanbod.

6. Bekijk de verschillende kostenposten op een offerte

Er zijn verschillende kostenposten op een dakwerken offerte die je kunt vergelijken. De afbouwkosten (voor het verwijderen van materiaal), de arbeidskosten (vaak uitgedrukt in een uurtarief of prijs per vierkante meter), de materiaalkosten (afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt) en voorrijkosten en btw van de dakdekker. De eerste 4 kostenposten kunnen per bedrijf flink van elkaar verschillen. Kijk ook of de dakdekker werkt met een aanbetaling, en hoe hoog die is. Aanbetalingen worden voornamelijk gevraagd voor grote en dure klussen, zoals een volledige dakrenovatie. De vakman moet immers flink investeren in materialen. Bij kleinere klussen (zoals een dakreparatie) is dit minder gebruikelijk.

Tip: onduidelijke offerte? Vraag of de dakdekker een totaalprijs wil afspreken. Zo staan jullie beide niet voor vervelende verrassingen achteraf.

7. Welke materialen of methodes worden er gebruikt?

Als de kosten bij de ene dakdekker veel hoger liggen dan de ander, is het altijd slim om te kijken naar de oorzaak hiervan. Het kan goed zijn dat de duurdere dakdekker ook duurder materiaal gebruikt met een langere levensduur. Of dat er nog kostenposten zijn die bij de goedkopere dakdekker niet in de totaalprijs zijn opgenomen. In dat geval is goedkoop duurkoop en is het belangrijker te investeren in kwaliteit.

8. De uitvoertermijn van de dakwerken

Naast de kosten, is het ook slim om te kijken naar de planning en de verwachte uitvoertermijn. Hoelang moet je wachten op je dakrenovatie? Kan de dakdekker volgende week aan de slag of sta je op de wachtlijst tot volgend jaar zomer? Door hier rekening mee te houden kies je gemakkelijk voor het beste aanbod voor jou!

9. Garantie op de dakwerken

Tot slot verschillen de garantievoorwaarden per dakdekkersbedrijf. Jij bepaalt zelf wat je belangrijk vindt: wil je iets meer betalen voor uitstekende garantievoorwaarden of wil je liever minder betalen in ruil voor wat minder goede voorwaarden? Jij bepaalt zelf of je dat risico neemt.

Op zoek naar een dakdekker?

Via onze service vind je een geschikte dakdekker in je regio.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak gratis offertes van dakdekkers bij jou in de buurt.

Bespaar op de kosten

Kies een geschikt dakdekkersbedrijf en bespaar tot 40% op de kosten.

Dakdekker Zaltbommel nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een dakdekker in Zaltbommel voert al jouw dakwerken snel en efficiënt uit, zodat je nooit lang in de overlast zit. Bovendien bespaart het inhuren van een vakman je veel waardevolle tijd en energie, die jij kunt steken in leukere zaken. Heb je nog hulp nodig met het vinden van de beste vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Kies zelf de dakdekker met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen. En geen zorgen: onze offerteservice is zonder verplichtingen en kost niets!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen en antwoorden van dakdekkers

Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen over dakdekkers in Zaltbommel en hun werkzaamheden.


Per dag kan een dakdekker tot zo’n 50 m² aan dakoppervlak vervangen. Tijdens deze tijd is je dak natuurlijk zoveel mogelijk waterdicht, maar voor je eigen comfort is het misschien fijn om een tijdelijke slaapplek te vinden.
Natuurlijk zorgen de dakdekkers er tijdens de dakwerken voor dat de dakisolatie zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. Wel is het zo dat de dakwerken alleen niet per se zorgen voor een betere isolatie in huis. Wil je echt geld gaan besparen op de energierekening dan raden we aan om dakisolatie te laten plaatsen.
Dakonderhoud bestaat uit drie belangrijke taken: een dakinspectie, een dakreiniging en eventueel een coating. Tijdens de dakinspectie worden kleine beschadigingen (preventief) hersteld om beschadigingen te voorkomen. De reiniging en coating zorgen ervoor dat het dak niet verder wordt aangetast door vuil en houden het dak tot wel 10 jaar vuilvrij!
Bij een dakrenovatie gaat het meestal om het vervangen van de dakbedekking. De dakdekker verwijdert de oude dakbedekking, voert eventuele herstelwerkzaamheden uit aan het dakbeschot en plaatst dan nieuwe dakbedekking. Dit lukt vaak binnen 1 werkdag. Je kiest zelf welke materialen hiervoor worden gebruikt.

Bij een dakreparatie gaat de dakdekker eerst op zoek naar een lek. Bij een plat dak is dat vaak een lekkende naad of een scheur, bij een schuin dak kan het van alles zijn: loodslabben, de schoorsteen, kapotte dakpannen of een verkeerde aansluiting van een dakraam. Daarna herstellen zij deze ter plekke zodat het dak weer waterdicht is.
Een nieuw plat dak kost gemiddeld €70,- tot €120,- per m² en een nieuw schuin dak kost ongeveer €40,- tot €65,- per m². Dit zijn alleen de kosten voor de dakbedekking zelf en de arbeidskosten. Moet je ook dakbeschot of isolatie laten plaatsen? Nieuw dakbeschot kost gemiddeld €80,- tot €150,- per m² en voor isolatie betaal je gemiddeld €80,- tot €142,- per m².
Een nieuwe laag dakbedekking over de oude is mogelijk bij platte daken waarbij de originele dakbedekking nog in goede staat is. Dit kan bij zowel bitumen en EPDM als pvc. Wel is het belangrijk dat je dakconstructie sterk genoeg is. Heb je al eerder een laag over de oude laag heen laten plaatsen, dan kan het zijn dat de dakdekker het afraadt vanwege het gewicht.
Bel bij een daklekkage in Zaltbommel naar 085 500 1311 en we helpen je met het vinden van een dakdekker. Je daklekkage wordt dan zo snel mogelijk hersteld. Maak ondertussen foto’s voor de verzekeraar (indien je verzekerd bent) zodat je de schadekosten vergoed kunt krijgen. Daarnaast raden we aan om extra schade te voorkomen. Vang vocht op en voorkom dat het op meubels of muren terechtkomt.