Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste dakdekker in Zierikzee

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Zierikzee. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Welke dakwerken?

Dakdekkers Zierikzee

Top 11 dakdekkers in Zierikzee

Compleet overzicht van alle dakdekkers in Zierikzee en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Zierikzee zijn 11 dakdekkers beschikbaar. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door Dakdekkergids.nl. Onderstaand een overzicht van alle bedrijven in Zierikzee.

Dakdekker Zierikzee gezocht?

Op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf dat bij voorkeur niet teveel kost? Vind snel een goedkope, vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Je schakelt een dakdekkersbedrijf in voor diverse werkzaamheden als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Handige artikelen:

Over Zierikzee

Zierikzee telt 11117 inwoners en ligt in de provincie Zeeland. In totaal zijn er 5071 huishoudens in Zierikzee. Per 5071 huishoudens is er 1 dakdekkersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!


dakdekker in Zierikzee

Dakdekkersgids, vind de beste dakdekker in Zierikzee

Een dakdekker uit Zierikzee kan je helpen met al je dakwerken. Last van een daklekkage maar weet je niet waar het zit? Of is het hoog tijd om je dakpannen eens goed te laten reinigen en ontmossen? Een dakdekker lost deze én andere problemen in een mum van tijd voor je op. Zo behoud je de kwaliteit van je dak en profiteer je van een optimale bescherming!

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden die een dakdekkersbedrijf uitvoert en krijg je meer informatie over het soort dakbekleding dat je kunt laten plaatsen, wat een dakreparatie inhoudt en geven we je inzicht in de gemiddelde prijzen van een dakdekkersbedrijf. Wil je tot wel 40% op je dakwerken besparen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van dakdekkers uit je eigen regio. Vergelijk de offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Goedkope en vakkundige dakdekkers

Vind snel en gemakkelijk goedkope én vakkundige dakdekkers uit de regio Zierikzee. Vergelijk de verschillende prijzen en garantievoorwaarden, om zo te kiezen voor het beste aanbod. Zo kies je zelf een dakdekkersbedrijf dat bij je past én bespaar je tot wel 40% op de totale prijs!Wat kost een dakdekker per uur?

Veel dakdekkers hanteren een vast uurtarief voor het dakdekken. Het uurtarief wordt bepaald door onder andere de ervaring van de dakdekkers, evenals het type dakwerken dat je laat uitvoeren. Voor het onderhoud aan je dakoppervlak betaal je ongeveer €35,- tot €45,- per uur.

Bij kluswerk kun je denken aan het verhelpen van een daklekkage of het herstellen van een gebroken dakpan. Hierbij ligt het uurtarief gemiddeld rond de €25,- tot €35,- per uur. Voor het leggen van een compleet nieuw dak betaal je ongeveer €30,- tot €45,- per uur.

Direct gratis offertes op maat ontvangen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakdekker prijs per uur

Werkzaamheden Uurtarief 2022
Dakreparatie €25,- tot €35,- per uur
Nieuw dak leggen €30,- tot €45,- per uur
Dakonderhoud €35,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van dakdekkers Zierikzee.


Besparen op dakdekkerskosten? Vergelijk gratis offertes!

Je kiest zelf een dakdekkersbedrijf uit Zierikzee en bespaart tot wel 40% op de prijs.

Gratis - Vrijblijvend

Wat kost een dakdekker per m²?

Wil je dakonderhoud laten plegen, dan kost dit gemiddeld €18,- per m². Bij deze prijs zit onder andere een dakinspectie en dakreiniging inbegrepen. Voor grotere klussen, zoals een reparatie, betaal je meer.

Dakdekkersbedrijven rekenen gemiddeld €275,- per m² voor een reparatie op een plat dak en €150,- tot €350,- per m² voor een reparatie op een hellend dakoppervlak. Een dakrenovatie bij een plat dak, kost ongeveer €75,- tot €100,- per m². Dit houdt in dat een dakdekker de oude dakbekleding verwijdert en weer nieuwe bekleding plaatst. Voor dezelfde werkzaamheden op een hellend dak, betaal je gemiddeld €75,- tot €130,-. Je leest op deze pagina meer over de prijzen van een dakdekker.


Dakdekker prijs per m²

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2022* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkersbedrijven Zierikzee. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van het dakdekkersbedrijf?

Ieder dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen tarief voor het dakdekken. Hierdoor kunnen de kosten per dakdekkersbedrijf flink verschillen. Maar hoe bepaalt een dakdekker de prijs? Hierbij houdt hij rekening met een viertal factoren.

 1. De werkzaamheden. Hoe complexer de klus, des te hoger de kosten. Zo is de prijs voor het leggen van een nieuw bitumen-dak een stuk lager dan het plaatsen van rieten daken.
 2. De ervaring van de dakdekker. Een dakdekker met meer ervaring is in staat een hoger uurtarief te vragen. Dat komt omdat veel klanten willen betalen voor de extra ervaring. Toch heeft ervaring niet per se invloed op de kwaliteit. Soms kun je dus besparen door te kiezen voor een startende dakdekker, zoals bij kleinere werkzaamheden. Denk aan een dakreiniging.
 3. De regio. Woon je in de randstad, dan liggen de prijzen voor dakwerken gemiddeld hoger dan op het platteland. Dit heeft vooral te maken met de concurrentie. Ook is er in de randstad meer werk te vinden, waardoor een dakdekker een hogere prijs kan hanteren.
 4. De omvang van de klus. Hoe groter de klus, des te hoger de totaalprijs. Toch betaal je in dat geval vaak een lager bedrag per uur of vierkante meter. Het is dus verstandig om een grote klus, zoals het leggen van nieuwe dakpannen, te delen met bijvoorbeeld je buren.
 5. Spoed of niet? Bij daklekkages gaat het vaak om spoedklussen. Als dit weekends of ’s avonds is rekent de specialist vaak een spoedtarief.

Dakdekkers uit Zierikzee gezocht?

Vraag gratis offertes aan vergelijk deze onderling: vind de juiste dakdekker!


dakdekkers Zierikzee

Wat doet een dakdekker in Zierikzee?

Een dakdekker houdt zich onder andere bezig met de volgende dakwerken:

 • Dakonderhoud, het onderhouden van daken. Een onderhoudsbeurt bestaat onder andere uit een dakinspectie en -reiniging en de prijzen liggen gemiddeld rond de €18,- per m².
 • Dakreparatie, het repareren van kleine beschadigingen. Denk aan een kapotte dakpan, een scheur in het dakleer of het herstellen van een beschadigd dakraam. De prijzen voor een reparatie liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- per m².
 • Dakrenovatie. Als het dak in slechte staat is, is een dakrenovatie noodzakelijk. Het gaat vaak om het vernieuwen van de dakbekleding, maar kan ook gaan om het verstevigen van de dakconstructie. Kosten van een dakrenovatie variëren van €75,- tot €130,- per m².
 • Dakreiniging, geeft het oppervlak weer een vernieuwde uitstraling. Bestaat uit het verwijderen van mossen en eventueel het aanbrengen van een dakcoating.
 • Dakinspectie. Als je dakonderhoud laat uitvoeren dan zit hier een dakinspectie bij inbegrepen. De dakdekker controleert het dakoppervlak op zwakke plekken en herstelt kleine beschadigingen.
 • Nieuw dak. Zowel het plaatsen van een nieuw dak bij nieuwbouw, als het vervangen van een oud dak.

Welke dakbedekking kiezen?

Als je nieuwe dakbedekking wilt laten plaatsen, dan heb je volop keuze uit verschillende materialen. Je hoeft dus niet te kiezen voor het materiaal dat nu ook al op je dak ligt. Zo kun je het huis een compleet nieuwe uitstraling geven.

Bij een plat dak kun je kiezen uit:

 • Bitumen: dit is op korte termijn de meest voordelige optie en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €70,- tot €90,- per m².
 • EPDM: heeft een hoge elasticiteit en is erg goed bestand tegen weersinvloeden. Ook is EPDM een geschikte keuze als ondergrond voor een groendak. De prijzen liggen ongeveer tussen de €95,- tot €120,- per m².
 • Pvc: is steeds populairder omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Zo bepaal je zelf hoe het dak eruit komt te zien. De prijs varieert van €75,- tot €95,- per m².
 • Een groendak: hierbij plaats je beplanting op je dakoppervlak. Van een extensief groendak met mossen en vetplantjes tot een intensief groendak met struiken, planten en zelfs bomen! De kosten voor een groendak liggen gemiddeld rond de €60,- tot €65,- per m².

Bij een hellend dak heb je de keuze uit:

 • Betondakpannen: een voordelige en kwalitatieve keuze. De dakpannen gaan tot 35 jaar mee en kosten ongeveer €40,- tot €65,- per m².
 • Leien: leien daken hebben een luxueuze uitstraling en een hele lange levensduur van gemiddeld 35 tot 40 jaar. De prijzen liggen rond de €55,- tot €95,- per m².
 • Riet: rieten daken worden steeds vaker toegepast voor hun luxueuze uitstraling en isolerende werking. Het gaat gemiddeld 35 tot 40 jaar mee. De prijs van een rieten dak ligt rond de €85,- tot €100,- per m².
 • Aluminium: liever een dak van metaal? Aluminium geeft jouw dak een uniek uiterlijk! De prijzen liggen rond de €70,- tot €90,- per m² en het heeft een levensduur van ongeveer 45 tot 50 jaar.
 • Kleidakpannen: dit zijn natuurlijke dakpannen, gemaakt van klei. De prijs is hoger dan de prijs van betondakpannen, maar daar staat tegenover dat de levensduur ook stukken langer is: namelijk tot wel 50 jaar! De prijzen liggen tussen de €55,- en €95,- per m².
 • Koper: koper is een ander metaal geschikt als dakbekleding en gaat ongeveer 75 tot 80 jaar lang mee. Het heeft geen onderhoud nodig en is goed te combineren met natuurlijke materialen, zoals houten gevelbekleding. Koper kost ongeveer €95,- tot €125,- per m².
 • Zink: zink is een onderhoudsvriendelijke keuze met een hele lange levensduur van ongeveer 95 tot 100 jaar. Daar staat een relatief dure aankoopprijs tegenover: ongeveer €75,- tot €105,- per m².
Dakdekker Zierikzee: je bespaart op de voorrijkosten door een dakdekker uit de regio te kiezen.

Nieuwe dakpannen leggen

Benieuwd hoe het leggen van nieuwe dakpannen in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!


Wat kost dakbedekking?

Bij de keuze voor dakbedekking moet je niet alleen naar de prijs kijken, maar ook zeker naar de levensduur! Zo lijkt bitumen bijvoorbeeld de goedkoopste keuze voor een plat dak, dit kost ongeveer €70,- tot €90,-. Maar het gaat slechts 20 jaar mee, terwijl EPDM wel tot 40 jaar lang meegaat! EPDM kost €95,- tot €120,- per vierkante meter, maar door de langere levensduur is dit op de lange termijn zeker de goedkoopste optie.

De prijzen voor dakbedekking van een hellend dak lopen uiteen van €40,- tot €125,- per vierkante meter. Natuurproducten, zoals kleidakpannen en leien, zijn kostbaarder. Leien kosten gemiddeld €55,- tot €95,- per vierkante meter en voor kleidakpannen betaal je ongeveer €55,- tot €95,- per vierkante meter. Maar door de levensduur (tot 50 jaar) ben je op de lange termijn toch goedkoper uit dan voor betondakpannen.

Besparen op de prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Dakbedekking prijs in 2022

Plat dak Prijzen per m²* Levensduur van dakbedekking
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
PVC €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Aluminium €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkersbedrijven regio Zierikzee. Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken.

De kosten van nieuwe dakbedekking zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Type dak: schuin of plat
 • Grootte van het dakoppervlak
 • Type dakbedekking
 • Verwijderingskosten oude bedekking
 • Arbeidskosten dakdekker Zierikzee
 • Extra kosten zoals isolatie, dakranden e.d.

dakdekkersbedrijf Zierikzee inschakelen

Dakdekker kiezen, waar op letten?

Het kiezen van een dakdekker is niet eenvoudig. Wie online al gezocht heeft, is ongetwijfeld opgevallen dat de verschillende dakdekkersbedrijven lastig te onderscheiden zijn. Bovendien: waar moet je nu op letten bij het kiezen van een dakdekker?

Het is aan te raden om in ieder geval rekening te houden met de onderstaande 5 aspecten: de prijs, eventuele keurmerken, de garantievoorwaarden, de locatie van de dakdekkersbedrijven en eventuele specialisaties van het bedrijf. Als jij je hierin verdiept weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Let bij een dakdekkersbedrijf uit Zierikzee op de onderstaande punten:

1. Dakdekker prijs per m², per meter of per uur?

Dakdekkersbedrijven hanteren een eigen tarief: sommige dakdekkers vragen een vaste prijs per uur en andere vragen een prijs per vierkante meter. Bij kleine klussen, zoals het uitvoeren van een dakreiniging is het verstandig om te kiezen voor een vaste prijs per uur. Dat komt omdat de klus relatief snel is uitgevoerd.

Bij grotere klussen, zoals een dakrenovatie of het verhelpen van een daklekkage is het verstandiger om te kiezen voor een bedrijf dat een prijs per vierkante meter hanteert. Zo weet je vooraf direct wat je gaat betalen. Sommige dakdekkersbedrijven staan ook open voor een vaste totaalprijs. Op die manier staan je helemaal geen verrassingen meer te wachten.

2. Keurmerken van het dakdekkersbedrijf

Keurmerken maken je leven makkelijker. Zij geven namelijk inzicht in de kwaliteiten en garanties van een dakdekkersbedrijf. Er zijn in de dakdekkersbranche een aantal keurmerken die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 • Het KOMO-keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van jouw dak. Dakdekkers die beschikken over dit keurmerk voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Meer hierover lees je op komo.nl.
 • Keurmerk Dakmerk stelt eisen met betrekking tot kunststof en bitumen daken. Wil je een bitumen, pvc of EPDM-dakbedekking laten leggen? Kies dan voor een dakdekkersbedrijf dat beschikt over dit keurmerk.
 • Dakdekkers met het NDA-keurmerk werken nauw samen. Zo delen zij kennis en blijven zij zichzelf ontwikkelen. Deze dakdekkersbedrijven streven naar de best mogelijke kwaliteit en service.

3. Garantie van erkende dakdekker

Alle dakdekkersbedrijven hanteren hun eigen garantievoorwaarden. Lees voordat je een dakdekkersbedrijf selecteert de garantievoorwaarden even door. Wat gebeurt er als er binnen korte tijd weer een daklekkage ontstaat, ondanks de uitgevoerde dakreparatie? En krijg jij je geld terug als het dakdekkersbedrijf plotseling failliet raakt het dakwerk volledig is afgerond?

Werk je samen met een dakdekkersbedrijf met het Dakmerk-keurmerk, dan krijg je 10 jaar garantie op de gehele klus! Mocht het bedrijf na een aantal jaar niet meer werkzaam zijn, dan wordt de klus uitgevoerd door een ander dakdekkersbedrijf dat is aangesloten bij het Dakmerk-keurmerk.

4. Locatie van dakdekker

Wist je dat ook de locatie van de dakdekker een invloed heeft op de prijs? De meeste dakdekkersbedrijven vragen namelijk voorrijdkosten. Dit zijn kosten die je betaalt, nog voordat er iets gedaan is. Hoe groter de afstand tussen het bedrijf en je woning, des te hoger de voorrijdkosten.

Maar je kunt hoge voorrijdkosten wél voorkomen!

Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf uit je eigen regio, weet je zeker dat de voorrijdkosten zo laag mogelijk blijven. Sommige dakdekkersbedrijven rekenen bovendien helemaal geen voorrijdkosten als je in dezelfde stad woonachtig bent!

5. Gespecialiseerd in bepaalde dakwerken?

Sommige dakwerken kunnen niet door elk dakdekkersbedrijf worden uitgevoerd. Het leggen van riet is hier een goed voorbeeld van. Dit is een specialisatie waar niet ieder dakdekkersbedrijf over beschikt. Het is dus erg belangrijk om te zoeken naar dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in het dakwerk dat jij wilt uitvoeren!

Wil jij inderdaad je rieten dak laten vervangen of is je dakconstructie aan vernieuwing toe? Geef dit dan aan bij het offerteformulier. In dat geval ontvang je enkel en alleen prijsopgaven van dakdekkersbedrijven gespecialiseerd in deze dakwerken!

Dakdekker Zierikzee: op zoek naar een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf? Geef dit dan aan op de offertepagina en ontvang prijsopgaven van dakdekkers die passen bij jouw dakwerken.

 


Vergelijk offertes & vind een geschikt dakdekkersbedrijf in Zierikzee!

Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar bovendien tot 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Tips om te besparen op de kosten van dakdekkersbedrijven

Wist je dat er meerdere manieren zijn om de kosten zo laag mogelijk te houden? Zo krijg je op sommige dakwerken een korting op het btw-tarief. Dit houdt in dat je slechts 9% btw betaalt, in plaats van de gebruikelijke 21%. Wil je meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Hieronder staan nog een aantal andere manieren waarmee jij bespaart op je dakwerk.

 1. Hoe meer ervaring het dakdekkersbedrijf heeft, des te hoger het uurtarief. Toch heb je niet bij alle dakwerken dakdekkers nodig met heel veel ervaring. Kies daarom voor startende dakdekkers om de kosten laag te houden. Bijvoorbeeld bij het met spoed herstellen van een daklekkage.
 2. Veel dakdekkersbedrijven bieden een korting aan als je samen met je buren op hetzelfde moment je dak renoveert. Ga dus na of je buren ook geïnteresseerd zijn in nieuwe dakbedekking en regel zo een kwantumkorting!
 3. In sommige gemeentes is er een subsidie beschikbaar voor dakwerk. De hoogte van deze subsidies verschilt per gemeente. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je gemakkelijk een overzicht van alle subsidies die je in jouw gemeente kunt aanvragen. Ook op de pagina dakrenovatie met subsidie vind je meer subsidie mogelijkheden.
 4. En tot slot: vergelijk gratis offertes! Door de prijzen van meerdere dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je niets te veel betaalt. Sterker nog: je bespaart al snel tot wel 40% op de totaalprijs!

Dakdekker nodig?

Heb je een ervaren dakdekker nodig voor je plat of hellend dak?

Vind de juiste dakdekker!

Via de gratis offerteservice vind je een dakdekker voor de beste prijs.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de ontvangen offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!


dakdekkersbedrijven Zierikzee

Dakdekker Zierikzee nodig? Vergelijk gratis offertes!

Overweeg je binnenkort je dakpannen te vervangen? Of ben je geïnteresseerd in een rieten dak en wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Een dakdekkersbedrijf helpt je graag verder.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Maak gratis gebruik van onze gatis offerteservice en ontvang zo snel mogelijk tot wel 6 offertes van dakdekkers bij jou in de buurt! Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod. Bespaar tot wel 40% op de kosten! Gratis offertes ontvangen?

Gratis dakdekker offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

Dakdekker inschakelen? Wij geven nog antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


Je wilt natuurlijk wel een goede dakdekker inschakelen! Een goed dakdekkersbedrijf heeft vaak keurmerken, certificaten om bepaalde dakwerken te verrichten of is lid van een branche-organisatie. Lees ook altijd reviews door en vraag eventueel om een recensie.
Wil je nieuwe dakbedekking laten plaatsen? Hoe lang het dakdekken duurt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het dak en het type dakbedekking. Het plaatsen van bitumen kost bijvoorbeeld een stuk minder tijd dan het leggen van dakpannen. Voor een klein dak met bitumen is soms een dag al genoeg, maar voor een groot dak met dakpannen moet je rekening houden met ongeveer een week.
Je hebt een paar mooie dakdekker offertes binnengekregen en nu heb je geen idee waar je eigenlijk op moet letten. Geen probleem! Wij raden aan om altijd de totaalprijs te bekijken, waaruit bestaat deze, welke tarieven worden er gerekend en is dit inclusief of exclusief btw en voorrijkosten. Lees ook de voorwaarden en garanties door. Let daarnaast ook op de tijdspanne, hoe lang verwacht de dakdekker bezig te zijn en wanneer kan het bedrijf starten?
Dakonderhoud bestaat uit het controleren van de gehele dakbedekking. De dakdekker let er bijvoorbeeld op of er scheurtjes zijn ontstaan of dat er andere beschadigingen zijn. Ook worden er soms kleine reparaties uitgevoerd en maakt de dakdekker het dak en de dakgoten schoon, zodat de kans op verstoppingen kleiner wordt.

Wanneer een reparatie niet meer voldoende is, is een dakrenovatie nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe dakbedekking, het plaatsen van dakisolatie of het plaatsen van een geheel nieuw dak. Soms is het mogelijk om te kiezen voor een overzetdak. Schakel een dakdekker in voor het renoveren van je dak!
Op zoek naar de goedkoopste dakbedekking? Kies dan voor bitumen voor een plak dak, dit kost ongeveer €70,- tot €90,- per vierkante meter. Bij een hellend dak blijven dakpannen de meest populaire keuze. Betondakpannen zijn een stuk goedkoper dan keramische dakpannen.
Wanneer je last hebt van een daklekkage is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt. Je wilt natuurlijk niet dat er nog meer schade ontstaat. De dakdekker gaat direct de lekkage repareren, soms is het hierbij nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen. Is de locatie van het lek niet direct zichtbaar? Dan is er soms een lekdetectie nodig.
Onder de opstalverzekering is de waterschade die ontstaat door een daklekkage vaak verzekerd. Wel is het belangrijk dat je probeert om gevolgschade te voorkomen, bijvoorbeeld door spullen weg te halen of door het lek af te dekken (mits je erbij kunt natuurlijk). De reparatiekosten vallen helaas niet altijd onder de verzekering. Neem daarom altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij of lees je polis door.