Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste dakdekker in Prinsenbeek

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Prinsenbeek. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Wat is je opdracht?

Gratis & Vrijblijvend

Dakdekkers Prinsenbeek

Top 17 dakdekkers in Prinsenbeek

Compleet overzicht van alle dakdekkers in Prinsenbeek en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Prinsenbeek zijn 17 dakdekkers beschikbaar. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door Dakdekkergids.nl. Onderstaand een overzicht van alle bedrijven in Prinsenbeek.

Dakdekker Prinsenbeek gezocht?

Op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf dat bij voorkeur niet teveel kost? Vind snel een goedkope, vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Je schakelt een dakdekkersbedrijf in voor diverse werkzaamheden als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Handige artikelen:

Over Prinsenbeek

Prinsenbeek telt 11565 inwoners en ligt in de provincie Noord-Brabant. In totaal zijn er 4634 huishoudens in Prinsenbeek. Per 662 huishoudens is er 1 dakdekkersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 17 dakdekkers in Prinsenbeek en omgeving

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Dakdekker Prinsenbeek

Vergelijk dakdekkers in Prinsenbeek

Vind snel een dakdekker in Prinsenbeek met onze gratis offerteservice: je krijgt zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes toegestuurd om te vergelijken. Kies zelf het beste aanbod en bespaar gemakkelijk tot wel 40%! Gratis en verder zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

Op zoek naar een dakdekker?

Via onze service vind je een geschikte dakdekker in je regio.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak gratis offertes van dakdekkers bij jou in de buurt.

Bespaar op de kosten

Kies een geschikt dakdekkersbedrijf en bespaar tot 40% op de kosten.


Dakdekker: de belangrijkste informatie op rij

 • Een dakdekker in Prinsenbeek heeft drie belangrijke werkzaamheden: het uitvoeren van dakreparaties, -renovaties en dakonderhoud!
 • Al deze werkzaamheden dragen bij aan de kwaliteit en levensduur van je dakoppervlak.
 • De kosten van een dakdekker per m² beginnen rond de 18,- en kunnen bij dakreparaties oplopen tot wel €350,- per m².
 • De kosten van een dakdekker per uur zijn gemiddeld €35,- tot €45
 • Besparen op de dakdekker kosten? Doe dit door een kwantumkorting te regelen met de buren of door meerdere dakwerken met elkaar te combineren.
 • EPDM is de beste dakbedekking voor een lange levensduur. Bij een schuin dak zijn dat natuurleien. Ben je op zoek naar de goedkoopste dakbedekking, dan zijn dat bitumen voor platte daken en betondakpannen bij schuine daken.
 • De beste dakdekker kiezen doe je door te kijken naar specialisme, locatie, reviews en prijzen. Let ook op planning en garantievoorwaarden, zodat je kiest voor het beste aanbod.


Waarom een dakdekker inschakelen?

 • Dakdekkers voeren hun taken veilig en volgens voorschriften uit, zo weet je zeker dat er geen risico’s en ongevallen zijn.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd, energie en frustraties. Bovendien worden de werkzaamheden in één keer goed uitgevoerd.
 • Hoogtevrees? Met de hulp van een dakdekker hoef jij niet zelf die hoge ladder of steiger op en blijf je met beide voeten op de grond.
 • Dakdekkers geven je een persoonlijk advies en bieden ook nog eens garantie op hun geleverde werk en materiaal!
 • Subsidie voor dakisolatie aanvragen? Dat kan alleen als je een ervaren dakdekker inschakelt.

Dakdekkers Prinsenbeek

Wat doet een dakdekker in Prinsenbeek allemaal?

Dakdekkers uit Prinsenbeek voeren alle werkzaamheden op en aan het dak uit. Je kunt ze onderscheiden in drie belangrijke categorieën:

Dakreparaties
Een dakreparatie in Prinsenbeek is nodig zodra je vochtplekken of schimmel op het plafond ziet. De vakman reinigt het dak, spoort het lek op en voert daarna de dakreparatie uit. De manier waarop hangt af van je dakbedekking, type dak en de oorzaak van de daklekkage.

Dakonderhoud
Wanneer we het hebben over dakonderhoud in Prinsenbeek, dan gaat het voornamelijk over het uitvoeren van een dakinspectie, het herstellen van (beginnende) beschadigingen en zwakke plekken en een uitgebreide dakreiniging met coating. Regelmatig dakonderhoud zorgt voor een langere levensduur en een mooiere uitstraling. Ook verkleint het de kans op vervelende daklekkages.

Dakrenovatie
Als je dakbedekking te oud is geworden of als je gewoon toe bent aan wat anders laat je een dakrenovatie in Prinsenbeek uitvoeren. Een nieuw dak bestaat meestal uit het vervangen van de dakbedekking maar kan ook gaan om het vernieuwen van de dakconstructie, het plaatsen van isolatie of zelfs de installatie van dakramen of dakkapellen. Je hebt hiervoor meestal geen vergunning nodig en de werkzaamheden zijn binnen 1 tot 3 dagen vaak al uitgevoerd.

Overige werkzaamheden
Natuurlijk doet een dakdekker nog meer: hij verwijdert en voert oud puin van de werkzaamheden voor je af en levert de materialen die je nodig hebt zodat ze veilig aankomen. Tot slot geeft een dakdekker altijd een persoonlijk advies.

Wat kost een dakdekker per m²?

De kosten van een dakdekker in Prinsenbeek beginnen vanaf €18,- per m², maar kunnen oplopen tot wel €350,- per m². De prijs hangt volledig af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Dakonderhoud is met €18,- per m² redelijk voordelig maar de prijzen van een dakrenovatie lopen al op van €75,- tot €130,- per m², afhankelijk van de gekozen dakbedekking.

In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen per vierkante meter van de verschillende werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf.

Dakdekker prijs per m²

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2023* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van een dakdekkersbedrijf uit Prinsenbeek.

Handige prijsvoorbeelden dakdekker


Dakrenovatie met bitumen: bij deze klant moest het oude dakleer nodig vervangen worden. Het ging om het platte dak op de badkamer: een totaaloppervlak van 15 m². Het dakdekkersbedrijf vond de oude laag niet goed genoeg om te laten liggen, daarom heeft de dakdekker de oude laag verwijderd en een nieuwe laag bitumen geplaatst. De kosten hiervoor waren in totaal €1.275,-.

Daklekkage oplossen: in dit platte dak zat een hardnekkige lekkage die de bewoner maar niet op kon sporen. Een dakdekkersbedrijf heeft de rookgastechniek toegepast om de scheurtjes op te sporen en heeft het oppervlak daarna direct geplakt. Het ging om een paar kleine haarscheurtjes, waardoor een reparatiestrook van een halve vierkante meter voldoende was. De totaalprijs was, inclusief spoedtoeslag, €235,-.

Wat kost een dakdekker per uur?

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?Wat beïnvloedt de prijs van het dakdekkersbedrijf?

De prijs van een dakdekkersbedrijf in Prinsenbeek is afhankelijk van een aantal factoren. Door hier rekening mee te houden, houd je zelf grip op de kosten en voorkom je dat je de hoofdprijs betaalt!

Het gaat dan om de volgende factoren:

 • Het uurtarief: dit verschilt per dakdekkersbedrijf, het is dus altijd verstandig om te zoeken naar het dakdekkersbedrijf met de laagste uurprijs.
 • De exacte werkzaamheden: de kosten verschillen per klus en kunnen tientallen of zelfs honderden euro’s verschillen.
 • Type dak: vaak zijn werkzaamheden op platte daken iets goedkoper dan op schuine daken omdat ze gemakkelijker te bereiken zijn.
 • Materiaal: welk materiaal gebruikt wordt tijdens je dakreparatie of -renovatie bepaalt natuurlijk een groot deel van de kosten.

Besparen op de kosten van dakdekkersbedrijven in Prinsenbeek?

Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Bespaartips dakdekkersbedrijf Prinsenbeek

Besparen op de kosten van een dakdekkersbedrijf in Prinsenbeek? Hieronder geven we je een paar praktische tips waarmee je direct kan besparen!

Tip 1: vraag de buren naar hun dakwerken
Woon je in een 2-onder-1-kap of een tussenwoning, dan is het verstandig om met de buren te overleggen als het aankomt op dakwerken. Als zij dezelfde werkzaamheden willen uitvoeren, kun je samen een dakdekker inschakelen. Vaak geeft deze een mooie kwantumkorting waardoor je per vierkante meter goedkoper uit bent.

Tip 2: dakwerken in Prinsenbeek combineren
Geen buren om de werkzaamheden mee te delen? Combineer dan je eigen werkzaamheden. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Laat dus niet alleen nieuwe dakbedekking plaatsen, maar breng ook isolatie aan! Of combineer een dakinspectie met een uitgebreide dakreiniging en coating.

Tip 3: bereid de werkzaamheden goed voor
Door zelf de voorbereiding te doen, bespaar je de dakdekker veel tijd (en tijd is geld!). Maar let wel op: je wilt voorkomen dat je iets verkeerds doet of in de weg gaat lopen. In dat geval kost je de vakman juist tijd en ben je duurder uit. Vraag daarom eerst welke klussen je alvast kunt doen, zoals het zelf schoonmaken van de dakgoot, het verwijderen van het oude dakleer of het afvoeren van de kapotte dakpannen.

Tip 4: investeer in duurzaamheid
Investeren om te besparen? Jazeker! Als je nog geen isolatie hebt, dan is dit een extra kostenpost. Het zorgt er daartegen wel voor dat je minder energie verbruikt en hierdoor flink gaat besparen op de energierekening. Bij goede dakisolatie kan die besparing wel oplopen tot wel €800,- per jaar bij een vrijstaande woning!

Tip 5: vergelijk dakdekkers
Elke dakdekker hanteert een eigen tarief. Hierdoor kunnen de arbeidskosten enorm verschillen. Wil je zeker weten dat je de beste prijs betaalt, dan is het verstandig om de prijzen van meerdere dakdekkers met elkaar te vergelijken. Zo kies je zelf eenvoudig voor het bedrijf met het beste aanbod voor jou.

Wat is de beste dakbedekking?

De beste dakbedekking in Prinsenbeek bestaat niet zomaar: elke situatie vraagt om een andere oplossing. Wel kun je voor jouw situatie een beste dakbedekking kiezen. Zo zijn EPDM en natuurleien de beste keuzes als je gaat voor de langste levensduur en kies je het beste voor bitumen of betondakpannen als je de goedkoopste optie wilt. Meest milieuvriendelijke optie is uiteraard een groendak en wil je het liefst zo min mogelijk onderhoud uitvoeren ga dan voor pvc of metaal.

Wil jij je dakbedekking vervangen? Hieronder vertellen we je welke dakbedekking in welke situatie de beste keuze is.

Kenmerk Beste dakbedekking bij een plat dak Beste dakbedekking bij een schuin dak
Langste levensduur EPDM heeft een levensduur die oploopt tot maar liefst 40 jaar! Dit is eventueel te verlengen tot 60 jaar als je het gebruikt als ondergrond voor een groendak Natuurleien gaat minimaal 80 mee en met goed onderhoud kan dit oplopen tot wel 150 of zelfs 200 jaar! Ze hebben een natuurlijke uitstraling
Best betaalbare dakbedekking Bitumen heeft een gemiddelde prijs van €70,- tot €90,- per m² inclusief plaatsing en daarmee is het op korte termijn de goedkoopste keuze Betondakpannen zijn al verkrijgbaar vanaf €40,- tot €60,- per m². Met een levensduur van gemiddeld 30 tot 35 jaar is dat een prima prijs-kwaliteitverhouding
Meest milieuvriendelijke dakbedekking Groendaken zijn de meest milieuvriendelijke keuze. Het zorgt voor meer groen, biedt voeding aan insecten, verlaagt de omgevingstemperatuur en voorkomt overstromingen in het riool Ook op een schuin dak is een groendak de beste keuze. Op schuine daken kan een eenvoudig sedumdak prima geplaatst worden
Beste isolerende dakbedekking Een groendak heeft de beste isolerende functie. Het houdt het huis vooral koel in de zomer, om warmte vast te houden in de winter is extra isolatie vereist De beste isolatie haal je uit een groendak. Wil je een goede isolatie bij andere soorten dakbedekking dan raden we aan dit te combineren met isolatieplaten van PIR of PUR
Meest onderhoudsvriendelijke dakbedekking Pvc heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Hiermee is het de meest onderhoudsvriendelijke keuze op het platte dak Metalen daken hebben het minste onderhoud nodig omdat dit lang meegaat en niet wordt aangetast. Dit zijn bijvoorbeeld zink of koper

Lees hier meer over de beste dakbedekkingen voor een plat dak.

Kosten dakbedekking 2023

Hellend dak Belangrijkste eigenschappen Gemiddelde levensduur Prijzen per m²* (inclusief plaatsing)
Betondakpannen Goedkoop in aanschaf, verkrijgbaar in verschillende kleuren 30 tot 35 jaar €40,- tot €65,-
Kleidakpannen Natuurlijke uitstraling, langere levensduur 80 tot 100 jaar €55,- tot €95,-
Kunstleien Iets modernere uitstraling dan natuurleien, goedkoper in aanschaf 35 tot 40 jaar €55,- tot €95,-
Natuurleien Hele natuurlijke uitstraling, lange levensduur 80 tot 100 jaar €100,- tot €145,-
Riet Natuurlijke en landelijke uitstraling, van nature goede isolatie 35 tot 40 jaar €85,- tot €100,-
Aluminium, zink of koper Robuuste en industriële uitstraling. Lange levensduur 45 tot 100 jaar €55,- tot €125,-
Plat dak      
Bitumen Geschikt tegen uv-straling, voordelig in aanschaf 20 tot 25 jaar €70,- tot €90,-
Epdm Van nature elastisch, goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Langere levensduur 35 tot 40 jaar €95,- tot €120,-
Pvc Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs 20 tot 25 jaar €75,- tot €95,-
Groendak Van nature sterk isolerend, draagt bij aan een beter milieu 55 tot 60 jaar €60,- tot €65,-

*Let op: dit zijn richtprijzen die kunnen verschillen.

Dakdekkersbedrijf Prinsenbeek

Hoe selecteer je een goede, betrouwbare dakdekker in Prinsenbeek?

Benieuwd hoe je de beste dakdekker in Prinsenbeek kiest? Hieronder geven we je 9 praktische tips voor het selecteren van het beste dakdekkersbedrijf.

1. Specialisme en ervaring met de dakwerken

Kijk eerst naar het specialisme van de dakdekker en de dakwerken die zij uitvoeren. Zo zullen de meeste dakdekkers wel een dakinspectie in Prinsenbeek uitvoeren, maar niet elke vakman plaatst riet op het dak.

2. Locatie van de dakdekker

Kijk ook altijd naar de locatie van de dakdekker: hoe dichterbij het dakdekkersbedrijf, des te goedkoper de dakwerken in Prinsenbeek. Dakdekkers brengen levering- en voorrijkosten in rekening en deze zijn hoger bij een grotere afstand.

3. Keurmerken van dakdekkersbedrijf

Verschillende keurmerken om rekening mee te houden zijn: Komo, Dakmerk en Vebidak. Deze keurmerken geven aan dat een dakdekkersbedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Bovendien biedt een keurmerk of branchevereniging vaak een onafhankelijke commissie voor eventuele klachten of problemen en heb je meer garanties.

4. Reviews van dakdekker

Naast het specialisme is het ook slim om naar reviews te kijken. Een dakdekker plaatst vaak reviews op de website of je vindt ze in Google. Kijk niet alleen naar de goede recensies, maar ook naar de slechtere: zo weet je direct hoe de vakman problemen oppakt.

5. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze

Door meerdere offertes van verschillende dakdekkersbedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakwerken in Prinsenbeek. Bovendien kun je ook vergelijken op garantievoorwaarden, planning en materialen. Zo kies je gemakkelijk het beste aanbod.

6. Bekijk de verschillende kostenposten op een offerte

Er zijn verschillende kostenposten op een dakwerken offerte die je kunt vergelijken. De afbouwkosten (voor het verwijderen van materiaal), de arbeidskosten (vaak uitgedrukt in een uurtarief of prijs per vierkante meter), de materiaalkosten (afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt) en voorrijkosten en btw van de dakdekker. De eerste 4 kostenposten kunnen per bedrijf flink van elkaar verschillen.

Tip: onduidelijke offerte? Vraag of de dakdekker een totaalprijs wil afspreken. Zo staan jullie beide niet voor vervelende verrassingen achteraf.

7. Welke materialen of methodes worden er gebruikt?

Als de kosten bij de ene dakdekker veel hoger liggen dan de ander, is het altijd slim om te kijken naar de oorzaak hiervan. Het kan goed zijn dat de duurdere dakdekker ook duurder materiaal gebruikt met een langere levensduur. Of dat er nog kostenposten zijn die bij de goedkopere dakdekker niet in de totaalprijs zijn opgenomen. In dat geval is goedkoop duurkoop en is het belangrijker te investeren in kwaliteit.

8. De uitvoertermijn van de dakwerken

Naast de kosten, is het ook slim om te kijken naar de planning en de verwachte uitvoertermijn. Hoe lang moet je wachten op je dakrenovatie? Kan de dakdekker volgende week aan de slag of sta je op de wachtlijst tot volgend jaar zomer? Door hier rekening mee te houden kies je gemakkelijk voor het beste aanbod voor jou!

9. Garantie op de dakwerkzaamheden

Tot slot verschillende de garantievoorwaarden per dakdekkersbedrijf. Jij bepaalt zelf wat je belangrijk vindt: wil je iets meer betalen voor uitstekende garantievoorwaarden of wil je liever minder betalen in ruil voor wat minder goede voorwaarden? Jij bepaalt zelf of je dat risico neemt.

Dakdekker Prinsenbeek nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een dakdekker in Prinsenbeek voert al jouw dakwerken snel en efficiënt uit, zodat je nooit lang in de overlast zit. Bovendien bespaart het inhuren van een vakman je veel waardevolle tijd en energie, die jij kunt steken in leukere zaken. Heb je nog hulp nodig met het vinden van de beste vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio. Kies zelf de dakdekker met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen. En geen zorgen: onze offerteservice is zonder verplichtingen en kost niets!

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen over dakdekkers en hun werkzaamheden.


Dakdekken kost bij een huis gemiddeld één werkweek. Per dag kan een dakdekker tot zo’n 50 m² aan dakoppervlak vervangen. Tijdens deze tijd is je dak natuurlijk zoveel mogelijk waterdicht, maar voor je eigen comfort is het misschien fijn om een tijdelijke slaapplek te vinden.
Natuurlijk zorgen de dakdekkers er tijdens de dakwerken voor dat de dakisolatie zoveel mogelijk gewaarborgd wordt. Wel is het zo dat de dakwerken alleen niet per se zorgen voor een betere isolatie in huis. Wil je echt geld gaan besparen op de energierekening dan raden we aan om dakisolatie te laten plaatsen.
Dakonderhoud bestaat uit drie belangrijke taken: een dakinspectie, een dakreiniging en eventueel een coating. Tijdens de dakinspectie worden kleine beschadigingen (preventief) hersteld om beschadigingen te voorkomen. De reiniging en coating zorgen ervoor dat het dak niet verder wordt aangetast door vuil en houden het dak tot wel 10 jaar vuilvrij!
Bij een dakrenovatie gaat het meestal om het vervangen van de dakbedekking. De dakdekker verwijdert de oude dakbedekking (vaak in 1 dag), voert eventuele herstelwerkzaamheden uit aan het dakbeschot en plaatst dan nieuwe dakbedekking. Je kiest zelf welke materialen hiervoor worden gebruikt.

Bij een dakreparatie gaat de dakdekker eerst op zoek naar een lek. Bij een plat dak is dat vaak een lekkende naad of een scheur, bij een schuin dak kan het van alles zijn: loodslabben, de schoorsteen, kapotte dakpannen of een verkeerde aansluiting van een dakraam. Daarna herstellen zij deze ter plekke zodat het dak weer waterdicht is.
Een nieuw plat dak kost gemiddeld €70,- tot €120,- per m² en een nieuw schuin dak kost ongeveer €40,- tot €65,- per m². Dit zijn alleen de kosten voor de dakbedekking zelf en de arbeidskosten. Moet je ook dakbeschot of isolatie laten plaatsen? Nieuw dakbeschot kost gemiddeld €80,- tot €150,- per m² en voor isolatie betaal je gemiddeld €80,- tot €142,- per m².
Een nieuwe laag dakbedekking over de oude is mogelijk bij platte daken waarbij de originele dakbedekking nog in goede staat is. Dit kan bij zowel bitumen en EPDM als pvc. Wel is het belangrijk dat je dakconstructie sterk genoeg is. Heb je al eerder een laag over de oude laag heen laten plaatsen, dan kan het zijn dat de dakdekker het afraadt vanwege het gewicht.
Bel bij een daklekkage in Prinsenbeek naar 085 500 1311 en we helpen je met het vinden van een dakdekker. Je daklekkage wordt dan zo snel mogelijk hersteld. Maak ondertussen foto’s voor de verzekeraar (indien je verzekerd bent) zodat je de schadekosten vergoed kunt krijgen. Daarnaast raden we aan om extra schade te voorkomen. Vang vocht op en voorkom dat het op meubels of muren terechtkomt.