Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind een top 10 dakdekker in Boxtel

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Boxtel. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend
Dakdekker Boxtel

Hoe werkt het?

De beste dakdekkers in Boxtel

Omschrijf je project

Vergelijk & bespaar

Overzicht van de top 10 dakdekkers in Boxtel

De dakdekkers in Boxtel worden gemiddeld beoordeeld met een 8.9 (uit 10) op basis van 808 reviews uit diverse bronnen.

In Boxtel (provincie Noord-Brabant) zijn 64 dakdekkers beschikbaar. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door Dakdekkersgids.nl.

Toon het bedrijvenoverzicht.

Dakdekker Boxtel gezocht?

Op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf dat bij voorkeur niet teveel kost? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties van dakdekkers uit je regio!

Je schakelt een dakdekkersbedrijf in voor diverse werkzaamheden als dakrenovatie, dakonderhoud, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Dakdekkers in Boxtel vergelijken

Tip! Prijzen van 4 dakdekkers vergelijken

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!

Reviews over dakdekkers in Boxtel

De dakdekkers in Boxtel worden gemiddeld beoordeeld met een 8.9 (uit 10) op basis van 808 reviews uit diverse bronnen.

10

bitumen dak

Na telefonisch contact kwam SK binnen 24u langs voor een lekkage en gelijk verholpen en nog steeds droog en alle afspraken nagekomen! Hou ik…

H
Hugo
29-09-2023

Beoordeling van SK Vastgoed Onderhoud via dakdekkersgids.nl

10

Uitstekend

Twee lekkages bij twee schoorstenen, De Groot gebeld en deze plande ons in voor een dakinspectie, naar de inspectie kregen wij de foto’s te…

F
Frank wolf
20-08-2023

Beoordeling van De Groot Dakspecialist via dakdekkersgids.nl

dakdekker hellend dak


Dakdekker Boxtel: de belangrijkste informatie op rij

Op deze pagina lees je alles over het inschakelen van een dakdekker in Boxtel, welke dakwerken je kunt laten uitvoeren en geven we je inzicht in de gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de kosten, of waar je op moet letten wanneer je een dakdekkersbedrijf gaat inschakelen? Lees dan snel verder!

 • Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur.
 • De kosten van een dakreparatie zijn gemiddeld €150,- tot €350,- per m². Belangrijk aandachtspunt is dat het vaak om een kleine oppervlakte gaat die gerepareerd dient te worden.
 • Dakonderhoud (ook preventief) kost gemiddeld €18,- per vierkante meter. Dit bestaat uit een dakinspectie, het reinigen van het dak, en kleine reparaties.
 • De prijs van een dakrenovatie hangt van het type dak af, en de staat van het dak. De gemiddelde prijs is €75,- tot €130,- per m². Vaak bestaat dit uit het verwijderen van de oude dakbedekking, en het aanbrengen van nieuwe dakbedekking, zoals bitumen, EPDM of dakpannen.
 • Let bij het inhuren van een dakdekker op de totale kosten (en of ze met een m², totaalprijs of uurtarief rekenen), de dakwerken die je wilt laten uitvoeren, eventueel specialisme, keurmerken en reviews, en op de voorwaarden. Let ook op de aanwezigheid en hoogte van de aanbetaling.
 • Nieuwe dakbedekking nodig? Dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om de nieuwe dakbedekking over de oude te leggen (is voordeliger), het te combineren met dakisolatie (voor subsidies en verlaagd btw-tarief), en meteen aan toekomstige projecten te denken zoals zonnepanelen, dakramen en lichtkoepels. Combineer werkzaamheden waar mogelijk om te besparen op de kosten.

Wat kost een dakdekker per uur?

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Een uurtarief wordt voornamelijk gerekend bij reparaties of het oplossen van een daklekkage. Wij zien meestal dat er gerekend wordt met een vaste prijs per vierkante meter bij grotere klussen, zoals nieuwe dakbedekking of een dakrenovatie.

De totale kosten van een dakdekker in Boxtel zijn sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, het uurtarief van een dakdekker en de materialen die er nodig zijn. Op dit moment zijn de materiaalkosten ook onderhevig aan grote schommelingen. Benieuwd naar de exacte kosten? Doe een gratis offerteaanvraag, en je ontvangt vrijblijvend diverse offertes.

Dakdekker prijs per uur 2024

Werkzaamheden Gemiddeld uurtarief 2024
Dakreparatie €35,- per uur
Nieuw dak leggen €40,- per uur
Dakonderhoud €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven van dakdekkers.


Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?Wat kost een dakdekker per m²?

Benieuwd wat een dakdekker per vierkante meter kost? Bekijk dan onderstaande tabel.

De kosten voor dakonderhoud beginnen vanaf €18,- per vierkante meter. Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je dak en voorkom je vaak schade. Een dakreparatie is nodig bij beschadigingen. Het repareren van een plat dak is gemiddeld €275,- per m² en de kosten van een hellend dak liggen tussen de €150,- tot €350,- per m². Wellicht vind je dit forse bedragen, maar houd er rekening mee dat het bij dakreparaties vaak om een kleine oppervlakte gaat.

Grote klussen zoals een dakrenovatie beginnen vanaf €75,- per vierkante meter. Wil je dakisolatie aanbrengen? Houd dan rekening met beginprijzen van €20,- tot €35,- per m². Dit is voor de materiaalkosten, en arbeidskosten. Deze kosten verdien je weer terug met een lagere energierekening.

Dakdekker prijzen per m²

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. materiaal, arbeid en btw in 2024* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.
Dakreiniging €5,- tot €30,- Prijs afhankelijk van alleen ontmossen en reinigen, of ook inclusief coaten en impregneren
Dakisolatie €20,- tot €35,- Prijs inclusief plaatsing, echter exclusief afwerking.

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkers.


Prijsvoorbeeld 1: Dakpannen vervangen, inclusief nieuwe panlatten (dakrenovatie)

Deze klant had last van poreuze dakpannen, gezien de oude dakpannen de levensduur ruim bereikt hadden. Hij liet zijn oude betondakpannen vervangen voor kleidakpannen, omdat die een langere levensduur hebben, en hij ze mooi bij de woning vond passen. Het dakoppervlak was in totaal 60 m². Ook waren de panlatten aan vervanging toe. De panlatten kostten in totaal €900,-, inclusief plaatsing. De dakpannen kosten €4500,- inclusief montage. De materiaal- en arbeidskosten kwamen in totaal neer op €5.400,-


Prijsvoorbeeld 2: Nieuwe bitumen dakbedekking op plat dak van bijkeuken

De bitumen dakbedekking van de bijkeuken (30 m²) was in slechte staat. De oude laag werd verwijderd, en er werd een nieuw laag bitumen aangebracht. De totaalprijs voor deze klus was €2.400,-


Dakwerken? Bespaar op de kosten!

Vul je opdracht in, vergelijk offertes & kies het beste dakdekkersbedrijf.

Gratis - Vrijblijvend

Wat kost dakbedekking inclusief plaatsing?

De kosten van dakbedekking is erg uiteenlopend. Bitumen begint al bij €70,- per m², inclusief plaatsing. En vanaf €40,- per m², inclusief montage kun je al nieuwe betondakpannen laten leggen. Welke dakbedekking geschikt is in jou situatie, is afhankelijk van je budget, wensen, het type dak en de uitstraling die je wilt bereiken.

Op deze pagina vind je meer informatie over de soorten dakbedekking.

Kosten dakbedekking 2024

Hellend dak Prijzen per m²* (materiaal + plaatsing) Gemiddelde levensduur Belangrijkste eigenschappen
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar Goedkoop in aanschaf, verkrijgbaar in verschillende kleuren
Kleidakpannen €55,- tot €95,- 80 tot 100 jaar Natuurlijke uitstraling, langere levensduur
Kunstleien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar Iets modernere uitstraling dan natuurleien, goedkoper in aanschaf
Natuurleien €100,- tot €145,- 80 tot 100 jaar Hele natuurlijke uitstraling, lange levensduur
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar Natuurlijke en landelijke uitstraling, van nature goede isolatie
Aluminium, zink of koper €55,- tot €125,- 45 tot 100 jaar Robuuste en industriële uitstraling. Lange levensduur
Plat dak      
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar Geschikt tegen uv-straling, voordelig in aanschaf
Epdm €95,- tot €120,- 35 tot 40 jaar Van nature elastisch, goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Langere levensduur
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
Groendak €60,- tot €65,- 55 tot 60 jaar Van nature sterk isolerend, draagt bij aan een beter milieu

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkers.


In beeld: Nieuwe dakpannen leggen

Benieuwd hoe het leggen van dakpannen in zijn werk gaat? Bekijk de versnelde video!


Bespaartips dakdekkersbedrijf Boxtel

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor de dakwerken. Met deze tips bespaar jij ook gemakkelijk op de totale kosten!

Onze bespaartips van dakdekkersbedrijven uit Boxtel:

 • Laat meerdere dakwerken tegelijkertijd uitvoeren. Misschien kun je je samenwerken met je buren wanneer je de dakbedekking laat vervangen of je dak laat isoleren.
 • Zorg ervoor dat de dakdekker gemakkelijk overal bij komt. Maak de ruimte rondom het het huis vrij, zodat eventuele steigers en laddres snel neergezet kunnen worden.
 • Doe zelf wat kleine klusjes, zoals het schoonhouden van de dakgoten en regenpijpen en het afvoeren van oud materiaal.
 • Neem energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en een goede dakisolatie. Voor energiebesparende maatregelen is het soms ook mogelijk om een dakrenovatie subsidie te ontvangen om nog meer te besparen.
 • Vergelijk altijd meerdere prijsopgaven van dakdekkers uit Boxtel voor de beste prijs.

Hoe hoog is de btw van een dakdekker? Voor bijna alle dakwerken geldt het hoge tarief van 21%. Laat je echter je woning van ouder dan twee jaar isoleren? Dan profiteer je van het lage btw-tarief van 9%.

Waarop letten bij het vergelijken van dakdekkers in Boxtel?

Op zoek naar een dakdekker in Boxtel? Let dan natuurlijk op de totale kosten en uit welke onderdelen, de kostenposten, deze bestaat. Ook is het handig om te kijken welke dakwerken je wilt laten uitvoeren en of de dakdekker hierbij past. Voor rietdekken heb je bijvoorbeeld een specialist nodig, maar voor algemeen dakonderhoud is een allround dakdekkker ook goed.

Naast de dakwerken en de kosten, raden we aan om te letten op de vrijblijvende offerte. Staat alle informatie erin, hoe is de offerte opgebouwd en welke voorwaarden gelden er?

Als laatste is het belangrijk dat je alle afspraken op papier laat zetten, zodat dat duidelijk is. Op deze pagina vind je meer tips over het vergelijken van dakdekkers. Tip: betaal niet teveel. Vergelijk gratis offertes van vakkundige dakdekkers uit je eigen regio.

1. Locatie van de dakdekker

De locatie van de dakdekker is vooral belangrijk wanneer er voorrijkosten gerekend worden. Je wilt natuurlijk geen hogere kosten, doordat het dakdekkersbedrijf van verder weg moet komen. Het kan dus lonen om een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt te kiezen. Op Dakdekkersgids.nl staan alle dakdekkers uit Boxtel en we zoeken altijd een bedrijf in jouw regio.

2. Specialisme en ervaring met de dakwerken

Wanneer je een dakdekker gaat inschakelen, heb je keuze uit een allround dakdekker en een specialist. Een allround dakdekker voert vrijwel alle klussen uit, maar soms heb je juist een specialist nodig.

Wil je bijvoorbeeld een rieten dak laten onderhouden, renoveren of leggen? Dan raden wij aan om altijd een rietdekker in te schakelen. Ook zijn er dakdekkers die zich speciaal richten op hellende- of op platte daken. Of dakdekkers die veel ervaring hebben met het oplossen van daklekkages. Wanneer je dakdekkers gaat vergelijken, vinden wij het dus verstandig dat je altijd kijkt naar de ervaring van het bedrijf.

3. Keurmerken van dakdekkersbedrijf

Wanneer je dakdekkers gaat vergelijken, kun je ook kijken of het bedrijf zich heeft aangesloten bij een branchevereniging en/of beschikt over keurmerken. Dit geeft extra zekerheid. Echter wil het niet zeggen dat dakdekkers zonder keurmerken minder goede kwaliteit afleveren.

Een aantal belangrijke keurmerken en brancheorganisaties:

 • KOMO-certificaat: stelt eisen aan de kwaliteit van het dak. Dit is een productcertificaat.
 • DAKMERK-keurmerk: gericht op kunststof en bitumen daken. 10 jaar waterdichtheidsgarantie.
 • Zonnekeur: keurmerk voor dakdekkers die zonnepanelen leggen.
 • De Nederlandse Dakdekkers Bond (DNDB): vereniging voor dakdekkers en schoorsteenvegers.
 • Dakmeester: garantie dakkwaliteit voor duurzame daken.
 • Vebidak: branchevereniging voor bitumen- en kunststof daken.
 • Dumebo DWS: speciaal voor metalen dak- en gevelsystemen.
 • VCA: gericht op veiligheid van dakdekkersbedrijven.
 • Vereniging de rietmeesters: vereniging voor rietdekkers.

4. Reviews van dakdekker

De ervaringen van andere mensen kunnen erg nuttig zijn bij het vergelijken van dakdekkersbedrijven. Zo krijg je namelijk snel een duidelijke indruk van de dakdekker.

Zoek op Dakdekkersgids.nl of via Google naar de betreffende dakdekker en lees de reviews die andere klanten hebben achtergelaten.

5. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze

De beste tip van ons is dat je altijd verschillende offertes moet aanvragen. Dit hoef je niet bij elk dakdekkersbedrijf apart te doen, maar dat doe je eenvoudig en snel via Dakdekkersgids.nl. Wij regelen dat een aantal, maximaal vijf, dakdekkers in jouw regio jou een offerte sturen. Zo ben jij niet veel tijd kwijt aan onderzoek en aanvragen.

Waarop moet je nou letten bij een offerte? Dit zijn onze tips:

 • Lees de voorwaarden door. Krijg je garantie op het werk en de materialen en welke voorwaarden gelden er? Leg garantieafspraken op papier vast.
 • Aanbetaling? Kijk ook naar de aanwezigheid van een aanbetaling, en de hoogte daarvan. In de meeste gevallen is het gangbaar om een aanbetaling te doen voor de materialen, en de rest na voltooiing van het werk. Pas op als een dakdekker vraagt om het totale factuurbedrag in één keer vooraf te betalen.
 • Wanneer kan de dakdekker beginnen? Bekijk welke startdatum er gegeven wordt en hoelang de dakdekker verwacht bezig te zijn.
 • Bekijk de kosten. We kunnen ons voorstellen dat dit het eerste is wat je wilt weten: wat kost de dakdekker? Let bij de kosten op wat inbegrepen is en wat niet, of er een uurtarief of vaste prijs geldt en de prijzen van de materialen. Kijk ook naar eventuele afvoerkosten, extra kosten (zoals huur steiger) en btw.

Uurtarief of prijs per m²? Wij raden aan om te kiezen voor een vast tarief per vierkante meter of een totaalprijs. Zo weet je van tevoren precies wat het gaat kosten en ben je niet afhankelijk van de snelheid van de dakdekkers.

6. De uitvoertermijn van de dakwerken

Zorg ervoor dat in de uiteindelijke offerte duidelijk staat wanneer de dakdekker aan de slag gaat op jouw dak. Ook wil je de opleverdatum weten, zodat je precies weet wanneer alles is afgerond. Natuurlijk kan er voorkomen dat er iets aangepast moet worden, maar zet altijd alle afspraken op papier.

Belangrijk:

 • Wanneer kan de dakdekker beginnen, welke datum staat er op de offerte?
 • Hoelang duren de dakwerken?

7. Garantie op de dakwerken

In de voorwaarden wil je ook altijd dat de afspraken voor garantie opgenomen zijn. Ontvang je bijvoorbeeld alleen garantie op de dakwerken of ook op de materialen? Ook moet erin staan wanneer de garantie geldt, hoelang en of er voorwaarden zijn.

Staat er niets in over de garantie? Vraag dan zeker om dit toe te voegen, zodat je hier later geen discussie over hebt.

dakdekker plat dak

Tips van dakdekkers voor je aanstaande dakwerken

Wij hebben dakdekkers in Boxtel gevraagd wat hun tips zijn voor jou.

De beste tips:

 • Laat bij twijfel over de staat van je dak eens een onafhankelijke dakinspectie uitvoeren. Zo krijg je een duidelijk en eerlijk rapport over de staat van je dak en weet je precies welke werkzaamheden je nu of op de lange termijn uit moet laten voeren!
 • Laat regelmatig dakonderhoud uitvoeren, zeker wanneer je in een boomrijke omgeving woont. Met onderhoud verleng je de levensduur en voorkom je hoge reparatiekosten.
 • Voer zo snel mogelijk een reparatie uit bij beschadigingen, kapotte of scheve dakpannen of scheurvorming. Waterschade zie je niet altijd direct, omdat water het laagste punt zoekt. Hierdoor is het mogelijk dat je op de muren last krijgt van vochtplekken en niet op het zolderplafond.
 • Laat je adviseren bij grote dakwerken, zoals een dakrenovatie, plaatsen van zonnepanelen en vernieuwen van de dakbedekking. Met persoonlijk advies kan je vaak een betere keuze maken.
 • Soms is het mogelijk om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag te leggen. Hiermee bepaar je flink op de kosten, want het gaat sneller en het oude materiaal hoeft niet afgevoerd te worden.
 • Overweeg dakbedekking dat lang mee gaat, in plaats van de goedkoopste variant. Materiaal met een lange levensduur is duurzamer, milieuvriendelijk en vaak uiteindelijk goedkoper, omdat je het niet snel hoeft te vervangen.
 • Laat zonnepanelen plaatsen (tijdens een dakrenovatie), om direct te besparen op de energiekosten. Ook een goede dakisolatie (van het dakbeschot) is verstandig, omdat je dan minder warmte verliest.
 • Denk ook aan toekomstige werkzaamheden. Wat wil je in de toekomst doen aan je dak? Wil je bijvoorbeeld over een tijdje ook dakramen, zonnepanelen of zelfs een dakkapel plaatsen? Denk dan alvast een stapje vooruit. Bij het plaatsen van dakramen is het bijvoorbeeld de vraag of je dan in de toekomst genoeg ruimte overhoudt voor zonnepanelen.

Stap 1: beschrijf je opdracht

Vul het formulier in en beschrijf wat je wilt laten doen. Het invullen van het formulier kost maar een paar minuten en gaat automatisch naar een aantal dakdekkers bij jou in de regio.

Stap 2: dakdekkers vergelijken

Je ontvangt een aantal gratis offertes van dakdekkers uit Boxtel. Vergelijk de vrijblijvende offertes zorgvuldig. Op deze manier vind je eenvoudig en snel de beste dakdekker voor de beste prijs.

Stap 3: dakwerken uitvoeren

Kies de beste dakdekker voor jouw klus. Samen met de vakman maak je afspraken over het uitvoeren van de dakwerken. Je dak is na de werken snel weer helemaal als nieuw.


Dakdekker Boxtel nodig? Vergelijk gratis offertes!

Dakdekker uit Boxtel inschakelen? Vraag altijd gratis offertes aan om te vergelijken. Je bespaart op de kosten en vind eenvoudig en snel een dakdekker voor jouw klus. Beschrijf je opdracht in het formulier en wij doen de rest voor je. Je ontvangt snel een aantal prijsopgaven van dakdekkersbedrijven.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt aan dakdekkers en over dakwerken. We hebben aan aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet:


Hoe lang dakdekken duurt is vooral afhankelijk van het type dakbedekking, en natuurlijk de grootte van het dak. Een dakdekker legt ongeveer 10 tot 20 vierkante meter dakpannen per dag en een klein dak met bitumen kost ongeveer een dag.
 
Houd rekening met een dag tot een paar dagen voor het dakdekken. Laat je meerdere werkzaamheden uitvoeren? Zoals het vervangen van het dakbeschot of dakisolatie? Dan kan het tot wel twee weken duren.
Uiteraard! Veiligheid is altijd een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.
 
Brandveiligheid is vooral van toepassingen bij het aanbrengen van bitumen. Hierbij gebruikt de dakdekker uit Boxtel namelijk een brander om de onderkant van de bitumen te verhitten, zodat het vastgeplakt kan worden op het dak. Een dakdekker heeft een speciaal protocol, om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.
 
Ook bij het leggen van een rieten dak is brandveiligheid belangrijk. Door brandwerende en brandvertragende middelen toe te voegen, verklein je de kans op brand of grote schade door brand.
De isolatie van een dak wordt voornamelijk gecontroleerd tijdens een reparatie, renovatie of bij het vernieuwen van de dakbedekking. Vooral bij oudere woningen is het dak niet altijd goed geïsoleerd. Dakisolatie kan via de binnenkant, dit is de goedkoopste methode, of via de buitenkant. Via de buitenkant wordt alleen gedaan wanneer de dakbedekking tegelijkertijd vervangen wordt.
 
Wist je dat warmte naar boven stijgt en je dus via het dak veel warmte verliest? Zonde natuurlijk! Een goede dakisolatie is daarom erg belangrijk.
Tijdens dakonderhoud wordt het gehele dak geinspecteerd op beschadigingen, scheurtjes in de dakbedekking en verstoppingen. De dakdekker verwijdert ook alle bladeren en maakt het dak schoon.
 
Onderhoud is meestal jaarlijks nodig. Woon je in een bosrijke omgeving of heb je een plat dak? Inspecteer je dak dan twee keer per jaar. Op een plat dak blijven bladeren en ander vuil langer liggen en die tasten de dakbedekking aan.
Een dakrenovatie is nodig wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. Tijdens een dakrenovatie wordt een gedeelte of het gehele verwijderd en wordt er nieuwe dakbedekking gelegd. Soms is het ook nodig om de dakconstructie te vernieuwen.

Een dakreparatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, bijvoorbeeld door het vervangen van een gedeelte van de dakbedekking of met speciaal reparatiemateriaal. Een scheur in bitumen of EPDM kan soms ook gerepareerd worden met een reparatiepasta.
 
Een dakdekker begint altijd met een inspectie van het dak en bepaalt dan welke reparatiemethode geschikt is. Vervolgens begint hij met de reparatie, meestal is dit binnen een dag afgerond.
Een nieuw dak kost gemiddeld tussen de €40,- tot €145,- per m². De totale kosten hangen af van: type dak (plat of hellend), dakbedekking en grootte van het dak. Wil je ook het dakbeschot vernieuwen? Houd dan rekening met hogere kosten. Wij raden aan om bij een nieuw dak altijd goede isolatie aan te brengen. Je voorkomt zo warmteverlies via je het dak. Dit merk je meteen op je energierekening.
 
De kosten voor een nieuw plat dak zijn lager dan bij een nieuw hellend dak. Een nieuw plat dak kost rond de €40,- tot €100,- per vierkante meter. Een hellend dak vernieuwen kost gemiddeld €75,- tot €145,- per m².
 
Het vervangen of aanbrengen van dakisolatie beginnen vanaf €40,- per vierkante meter, afhankelijk van de isolatiemethode en het isolatiemateriaal. Het dakbeschot vervangen kost gemiddeld €85,- tot €150,- per m².
De beste dakdebedekking! Daar is niet snel een antwoord op te geven.
 
Voor een plat dak van bijvoorbeeld een garage, uitbouw of dakkapel raden wij bitumen aan. Dit is goedkoop, snel te leggen en gaat redelijk lang mee (gemiddeld 20 tot 25 jaar). Ook aluminium is een goede keuze, dit heeft een langere levensduur (45 tot 100 jaar) en ziet er modern en strak uit.
 
Voor hellende daken blijven dakpannen favoriet. Kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen, vinden wij een betere keuze dan betondakpannen gezien de levensduur (80 tot 100 jaar) en uitstraling. Wil je een klassieke uitstraling? Dan is riet of leien een zeer goede keuze.
Een nieuwe laag over de oude dakbedekking is alleen mogelijk bij platte daken met bitumen, EPDM of pvc. Deze methode is goedkoper, want het gaat sneller en de oude dakbedekking hoeft niet verwijderd en afgevoerd te worden.
 
Een nieuwe laag over de oude laag is alleen mogelijk wanneer de oude dakbedekking niet te verouderd is, wanneer het dak niet te zwaar wordt en dat er geen grote beschadigingen zijn. Een nieuwe laag brengt meer gewicht met zich mee, dus een dakdekker kijkt altijd of de dakconstructie het gewicht kan dragen.
Bij een daklekkage is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen en een dakdekker in te schakelen. Een lekkage kan namelijk voor veel schade zorgen. Onze ervaring is dat hoe langer je wacht, hoe groter de problemen vaak worden. Bij een lekkage wordt eerst de oorzaak gezocht en daarna voert een dakdekker een reparatie uit. Dat kan bestaan uit het gedeeltelijk vervangen van de dakbedekking of het dichten van een klein lek met speciale reparatiemateriaal.
 
Bij een daklekkage ben je helaas niet verzekerd tegen de reparatiekosten. Heb je een opstalverzekering? Dan wordt de waterschade aan je woning wel vergoed.
 
Last van een daklekkage? Bel direct naar 085 500 1311 (tussen 08:30 uur en 17:00 uur) of vul het formulier in.