Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1311

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste dakdekker in Schijndel

Kom gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker uit Schijndel. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Wat is je opdracht?

Gratis & Vrijblijvend

Dakdekkers Schijndel

Top 19 dakdekkers in Schijndel

Compleet overzicht van alle dakdekkers in Schijndel

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Schijndel zijn 19 dakdekkers gevestigd. Onderstaand een overzicht van alle dakdekkers in Schijndel. Iedere dakdekker in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd door ons serviceteam.

Dakdekker Schijndel gezocht?

Op zoek naar een goed, maar scherp geprijsd dakdekkersbedrijf? Vind snel een goedkope, vakkundige dakdekker bij jou in de buurt. Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt op korte termijn diverse reacties!

Een dakdekkersbedrijf verricht uiteenlopende werkzaamheden. Denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakonderhoud, dakrenovatie, dakreparatie het verhelpen van daklekkage.

Handige artikelen:

Over Schijndel

Schijndel is een plaats met 22255 inwoners gelegen in de provincie Noord-Brabant. In totaal telt Schijndel 9029 huishoudens. Per 475 huishoudens is er 1 dakdekkersbedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Overzicht van de top 19 dakdekkers in Schijndel

Vergelijk dakdekkers en bespaar op de kosten!


dakdekker Schijndel

Vind en vergelijk dakdekkers in Schijndel

Op zoek naar een dakdekker in Schijndel? Vind hier eenvoudig de beste dakdekker voor jouw klus!

Op deze pagina lees je alles over het inschakelen van een dakdekker, welke dakwerken je kunt laten uitvoeren en geven we je inzicht in de prijzen. Benieuwd waar je op moet letten wanneer je een dakdekkersbedrijf gaat inschakelen? Lees dan snel verder!

Stap 1: beschrijf je opdracht

Vul het formulier in en beschrijf wat je wilt laten doen. Het invullen van het formulier kost maar een paar minuten en gaat automatisch naar een aantal dakdekkers bij jou in de regio.

Stap 2: dakdekkers vergelijken

Je ontvangt een aantal gratis offertes van dakdekkers uit Schijndel. Vergelijk de vrijblijvende offertes zorgvuldig. Op deze manier vind je eenvoudig en snel de beste dakdekker voor de beste prijs.

Stap 3: dakwerken uitvoeren

Kies de beste dakdekker voor jouw klus. Samen met de vakman maak je afspraken over het uitvoeren van de dakwerken. Je dak is na de werken snel weer helemaal als nieuw.


Dakdekker: de belangrijkste informatie op rij

 • Let bij het inhuren van een dakdekker op de totale kosten, de dakwerken die je wilt laten uitvoeren, eventueel specialisme, keurmerken en reviews en op de voorwaarden.
 • Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De kosten per vierkante meter zijn vooral afhankelijk van het werk dat je laat doen.
 • Kosten zijn afhankelijk van het uurtarief, de dakwerken, materiaal en type dak.
 • Met een totaalprijs voor een klus of een vaste prijs per vierkante meter, weet je van tevoren precies wat het gaat kosten en ben je niet afhankelijk van de snelheid van de dakdekker(s).
 • De beste dakbedekking voor een plat dak is bitumen of EPDM en voor een hellend dak dakpannen.
 • Een dakdekker voert veel verschillende werkzaamheden uit, denk aan: onderhoud, reparatie en renovatie, plaatsen en vervangen dakbedekking, plaatsen nieuw dak, oplossen van een daklekkage en een inspectie van het dak.


Waarop letten bij het vinden van een betrouwbare dakdekker in Schijndel?

Op zoek naar een dakdekker in Schijndel? Let dan natuurlijk op de totale kosten en uit welke onderdelen, de kostenposten, deze bestaat. Ook is het handig om te kijken welke dakwerken je wilt laten uitvoeren en of de dakdekker hierbij past. Voor rietdekken heb je bijvoorbeeld een specialist nodig, maar voor algemeen dakonderhoud is een allround dakdekkker ook goed.

Naast de dakwerken en de kosten, raden we aan om te letten op de vrijblijvende offerte. Staat alle informatie erin, hoe is de offerte opgebouwd en welke voorwaarden gelden er?

Als laatste is het belangrijk dat je alle afspraken op papier laat zetten, zodat dat duidelijk is.

1. Locatie van de dakdekker

De locatie van de dakdekker is vooral belangrijk wanneer er voorrijkosten gerekend worden. Je wilt natuurlijk geen hogere kosten, doordat het dakdekkersbedrijf van verder weg moet komen. Het kan dus lonen om een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt te kiezen. Op Dakdekkersgids.nl staan alle dakdekkers uit Schijndel en we zoeken altijd een bedrijf in jouw regio.

2. Specialisme en ervaring met de dakwerken

Wanneer je een dakdekker uit Schijndel gaat inschakelen, heb je keuze uit een allround dakdekker en een specialist. Een allround dakdekker voert vrijwel alle klussen uit, maar soms heb je juist een specialist nodig.

Wil je bijvoorbeeld een rieten dak laten onderhouden, renoveren of leggen? Dan raden wij aan om altijd een rietdekker in te schakelen.

Ook zijn er dakdekkers die zich speciaal richten op hellende- of op platte daken. Of dakdekkers die veel ervaring hebben met het oplossen van daklekkages.

Wanneer je dakdekkers gaat vergelijken, vinden wij het dus verstandig dat je altijd kijkt naar de ervaring van het bedrijf.

3. Keurmerken van dakdekkersbedrijf

Wanneer je dakdekkers gaat vergelijken, kun je ook kijken of het bedrijf zich heeft aangesloten bij een branchevereniging en/of beschikt over keurmerken.

Een aantal belangrijke keurmerken:

 • KOMO-certificaat: stelt eisen aan de kwaliteit van het dak.
 • DAKMERK-keurmerk: gericht op kunststof en bitumen daken.
 • Zonnekeur: keurmerk voor dakdekkers die zonnepanelen leggen.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal brancheorganisaties waar een dakdekkersbedrijf zich kan aansluiten.

Dit zijn de brancheorganisaties in Nederland:

 • De Nederlandse Dakdekkers Bond (DNDB): vereniging voor dakdekkers en schoorsteenvegers.
 • Dakmeester: voor duurzame daken.
 • Vebidak: organisatie voor bitumen- en kunststof daken.
 • Dumebo DWS: speciaal voor metalen dak- en gevelsystemen.
 • VCA: gericht op veiligheid van bouwbedrijven.
 • Rietmeesters: vereniging voor rietdekkers.

dakdekkers Schijndel

4. Reviews van dakdekker

De ervaringen van andere mensen kunnen erg nuttig zijn bij het vergelijken van dakdekkersbedrijven. Zo krijg je namelijk snel een duidelijke indruk van de dakdekker.

Zoek op Dakdekkersgids.nl naar je dakdekker in Schijndel en lees de reviews die andere klanten hebben achtergelaten.

5. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze

De beste tip van ons is dat je altijd verschillende offertes moet aanvragen. Dit hoef je niet bij elk dakdekkersbedrijf apart te doen, maar dat doe je eenvoudig en snel via Dakdekkersgids.nl. Wij regelen dat een aantal, maximaal vijf, dakdekkers in jouw regio jou een offerte sturen. Zo ben jij niet veel tijd kwijt aan onderzoek en aanvragen.

Waarop moet je nou letten bij een offerte? Dit zijn onze tips:

 • Bekijk de kosten. We kunnen ons voorstellen dat dit het eerste is wat je wilt weten: wat kost de dakdekker? Let bij de kosten op wat inbegrepen is en wat niet, of er een uurtarief of vaste prijs geldt en de prijzen van de materialen.
 • Lees de voorwaarden door. Krijg je garantie op het werk en de materialen en welke voorwaarden gelden er? Leg garantieafspraken als op papier vast.
 • Wanneer kan de dakdekker beginnen? Bekijk welke startdatum er gegeven wordt en hoelang de dakdekker verwacht bezig te zijn.

6. Bekijk de verschillende kostenposten op een offerte

Op een offerte staan veel kostenposten en dat is belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld weten wat de materialen kosten, welke arbeidskosten er in rekening gebracht worden en hoeveel de btw is.

De kostenposten op een offerte:

 • Materiaalkosten: voor alle materialen die gebruikt worden, zoals dakbedekking, bevestigingsmateriaal en reparatiemateriaal.
 • Afvoerkosten: de kosten voor het afvoeren van de oude dakbedekking en andere materialen. Deze kostenpost vind je dus alleen wanneer er sprake is van afvoer.
 • Voorrijkosten: dit wordt niet altijd apart gerekend, soms is het ook een onderdeel van de arbeidskosten. Het loont vaak om een dakdekker bij jou in de buurt in te schakelen.
 • Overige kosten: denk hierbij aan het huren van een steiger of kosten voor het huren van een afvalcontainer.
 • Btw: let er altijd op of je offerte inclusief of exclusief btw is, je wilt niet voor onverwachte hogere kosten staan.

Uurtarief of prijs per m²? Wij raden aan om te kiezen voor een vast tarief per vierkante meter of een totaalprijs. Zo weet je van tevoren precies wat het gaat kosten en ben je niet afhankelijk van de snelheid van de dakdekkers.

7. Welke materialen of methodes worden er gebruikt?

Natuurlijk wil je ook weten welke materialen er gebruikt gaan worden op je dak en hoe de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Ook dit vind je op je offerte.

Let bij de materialen erop dat goedkoop soms ook duurkoop kan zijn. Een duurdere dakbedekking gaat bijvoorbeeld een stuk langer mee en is dus op den duur goedkoper.

8. De uitvoertermijn van de dakwerken

Zorg ervoor dat in de uiteindelijke offerte duidelijk staat wanneer de dakdekker aan de slag gaat op jouw dak. Ook wil je de opleverdatum weten, zodat je precies weet wanneer alles is afgerond. Natuurlijk kan er voorkomen dat er iets aangepast moet worden, maar zet altijd alle afspraken op papier.

Belangrijk:

 • Wanneer kan de dakdekker beginnen, welke datum staat er op de offerte?
 • Hoelang duren de dakwerken?

9. Garantie op de dakwerkzaamheden

In de voorwaarden wil je ook altijd dat de afspraken voor garantie opgenomen zijn. Ontvang je bijvoorbeeld alleen garantie op de dakwerken of ook op de materialen? Ook moet erin staan wanneer de garantie geldt, hoelang en of er voorwaarden zijn.

Staat er niets in over de garantie? Vraag dan zeker om dit toe te voegen, zodat je hier later geen discussie over hebt.

dakdekkersbedrijf Schijndel

Wat kost een dakdekker in Schijndel?

De kosten van een dakdekker in Schijndel is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, het uurtarief van een dakdekker en de materialen die er nodig zijn. Op dit moment zijn de materiaalkosten ook onderhevig aan grote schommelingen.

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Een uurtarief wordt voornamelijk gerekend bij reparaties of het oplossen van een daklekkage. Wij zien meestal dat er gerekend wordt met een vaste prijs per vierkante meter bij grotere klussen, zoals een grote reparatie, nieuwe dakbedekking of een dakrenovatie.

Houd er rekening mee dat een dakdekker met een laag uurtarief niet altijd goedkoper is dan een dakdekker met een hoog uurtarief. De duurdere dakdekker kan wel eens een meer ervaring hebben en hierdoor een stuk sneller werken. Je bent dan uiteindelijk minder geld kwijt.

Type dakwerken Gemiddelde kosten in 2023* Omschrijving
Dakrenovatie Nieuwe laag bitumen over oude laag €70,- tot €90,- per m²
Dakbedekking vervangen Nieuwe kleidakpannen plaatsen €55,- tot €95,- per m²
Dakreparatie Repareren plat dak met bitumen €250,- tot €300,- per m²
Dakonderhoud Onderhoud van een hellend dak €12,- tot €20,- per m²
Dakinspectie Controle van het gehele dak €150,- tot €300,-

Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.


Hoe is de prijs van een dakdekker opgebouwd?Wat kost een dakdekker per uur?

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,- per uur

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een dakdekker per m²?

Benieuwd wat een dakdekker per vierkante meter kost? Bekijk dan onderstaande tabel.

De kosten voor dakonderhoud beginnen vanaf €18,- per vierkante meter. Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je dak en voorkom je vaak schade. Een dakreparatie is nodig bij beschadigingen. Het repareren van een plat dak is gemiddeld €275,- per m² en de kosten van een hellend dak liggen tussen de €150,- tot €350,- per m².

Grote klussen zoals een dakrenovatie beginnen vanaf €75,- per vierkante meter. Wil je dakisolatie aanbrengen. Houd dak rekening met beginprijzen van €40,- per m². Deze kosten verdien je weer terug met een lagere energierekening.

Type klus van dakdekkersbedrijf Gemiddelde prijzen per m², incl. btw in 2023* Omschrijving
Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,- Het reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil, een dakinspectie, schoonmaken en controleren van dakgoten en kleine reparaties uitvoeren.
Dakreparatie plat dak €275,- Plat dak
Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,- Hellend dak
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het platte dak.
Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,- Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op het hellend dak.

*Let op: dit zijn richtprijzen van dakdekkers uit Schijndel.


Dakdekkersbedrijf in Schijndel gezocht? Bespaar op de kosten!

Vul je opdracht in, vergelijk offertes & kies het beste dakdekkersbedrijf.

Gratis - Vrijblijvend

Bespaartips dakdekkersbedrijf Schijndel

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor de dakwerken. Met deze tips bespaar jij ook gemakkelijk op de totale kosten!

Onze bespaartips van dakdekkersbedrijven uit Schijndel:

 • Laat meerdere dakwerken tegelijkertijd uitvoeren. Misschien kun je je samenwerken met je buren wanneer je de dakbedekking laat vervangen of je dak laat isoleren.
 • Zorg ervoor dat de dakdekker gemakkelijk overal bij komt. Maak de ruimte rondom het het huis vrij, zodat eventuele steigers en laddres snel neergezet kunnen worden.
 • Doe zelf wat kleine klusjes, zoals het schoonhouden van de dakgoten en regenpijpen en het afvoeren van oud materiaal.
 • Neem energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en een goede dakisolatie. Voor energiebesparende maatregelen is het soms ook mogelijk om een subsidie te ontvangen om nog meer te besparen.
 • Vergelijk altijd meerdere prijsopgaven van dakdekkers uit Schijndel voor de beste prijs.

Hoe hoog is de btw van een dakdekker? Voor bijna alle dakwerken geldt het hoge tarief van 21%. Laat je echter je woning van ouder dan twee jaar isoleren? Dan profiteer je van het lage btw-tarief van 9%.

Wat is de beste dakbedekking, en wat kost dat?

Welke dakbedekking geschikt is, is afhankelijk van je budget, het type dak en de uitstraling die je wilt bereiken.

Scroll nog een stukje verder voor de kosten per type dakbedekking.

Een paar tips bij het kiezen van dakbedekking:

 • Kies voor een lange levensduur. Uiteindelijk ben je goedkoper uit met een duurder materiaal dat tientallen jaren langer meegaat, dan een dak met goedkoper materiaal dat je na een aantal jaar al moet vervangen. Ook is een lange levensduur milieuvriendelijker.
 • Denk altijd aan de isolatie. Riet isoleert van zichzelf goed, maar bij de overige materialen heb je nog ander isolatiemateriaal nodig onder de dakbedekking.
 • Op zoek naar de goedkoopste dakbedekking? Voor een plat dak is dit bitumen en voor een hellend dak zijn het betondakpannen.
 • Kijk ook altijd naar wat past bij de uitstraling van je huis. Bij een modern en strak huis past bijvoorbeeld metalen dakbedekking vaak beter dan riet.

Welke dakbedekking voor een plat dak?

Voor een plat dak wordt meestal gekozen voor bitumen. Dit materiaal is goedkoop en snel te leggen. Wil je echter een milieuvriendelijkere variant die ook nog eens een langere levensduur heeft? Kies dan liever voor EPDM. Dit materiaal is iets duurder, maar heeft een stuk minder nadelen dan bitumen.

Pvc is ook nog een optie, maar dit wordt meestal gelegd op grotere daken. Lees hier meer over de beste dakbedekkingen voor een plat dak.

Welke dakbedekking voor een schuin dak?

In Nederland wordt er eigenlijk altijd gekozen voor dakpannen en dat snappen wij. Dakpannen gaan lang mee, zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en hebben een mooie uitstraling. Wanneer je kiest voor dakpannen is het beste om te kiezen voor keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd, en niet voor betondakpannen. Dakpannen van klei, vooral de geglazuurde varianten, hebben de langste levensduur en blijven lang mooi, omdat vuil zich niet goed kan hechten aan het materiaal.

Wil je liever een modernere uitstraling? Bekijk dan eens metalen dakbedekking zoals aluminium.

Riet, leien en zink zijn soorten dakbedekking met een klassiekere uitstraling. Deze soorten zijn wel wat duurder dan gemiddeld, maar hebben allemaal een lange levensduur. Houd er wel rekening mee dat een rieten dak goed onderhoud nodig heeft.

Kosten dakbedekking 2023

Hellend dak Belangrijkste eigenschappen Gemiddelde levensduur Prijzen per m²* (inclusief plaatsing)
Betondakpannen Goedkoop in aanschaf, verkrijgbaar in verschillende kleuren 30 tot 35 jaar €40,- tot €65,-
Kleidakpannen Natuurlijke uitstraling, langere levensduur 80 tot 100 jaar €55,- tot €95,-
Kunstleien Iets modernere uitstraling dan natuurleien, goedkoper in aanschaf 35 tot 40 jaar €55,- tot €95,-
Natuurleien Hele natuurlijke uitstraling, lange levensduur 80 tot 100 jaar €100,- tot €145,-
Riet Natuurlijke en landelijke uitstraling, van nature goede isolatie 35 tot 40 jaar €85,- tot €100,-
Aluminium, zink of koper Robuuste en industriële uitstraling. Lange levensduur 45 tot 100 jaar €55,- tot €125,-
Plat dak      
Bitumen Geschikt tegen uv-straling, voordelig in aanschaf 20 tot 25 jaar €70,- tot €90,-
Epdm Van nature elastisch, goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Langere levensduur 35 tot 40 jaar €95,- tot €120,-
Pvc Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs 20 tot 25 jaar €75,- tot €95,-
Groendak Van nature sterk isolerend, draagt bij aan een beter milieu 55 tot 60 jaar €60,- tot €65,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van dakdekkers in Schijndel.

Wat doet een dakdekker in Schijndel allemaal?

De bekendste dakwerken zijn natuurlijk het repareren van daken en het leggen van dakbedekkingen. Maar natuurlijk doet een dakdekker uit Schijndel nog veel meer.

Dit zijn alle dakwerken:

 • Dakonderhoud: verlengt de levensduur van het dak. Bestaat vaak uit een inspectie, reiniging en kleine reparaties als dat nodig is.
 • Dakreparatie: voor het repareren van beschadigingen zoals een scheur of kapotte dakpan.
 • Dakrenovatie: vervangen van een gedeelte van het dak of het gehele dak, voornamelijk bij veroudering en grote beschadigingen.
 • Nieuw dak plaatsen: compleet vervangen van het gehele dak en dakconstructie en bij nieuwbouwwoningen.
 • Dakbedekking plaatsen en vervangen: vervangen van bestaande dakbedekking en leggen nieuwe.
 • Daklekkage oplossen: lek opsporen en direct repareren om grote waterschade te voorkomen.
 • Dakreiniging: het schoonmaken van het dakoppverlak, de dakgoten en de regenpijpen.
 • Dakinspectie: controle van het gehele dak, hemelwaterafvoer en eventueel de schoorsteen. Zwakke plekken worden in kaart gebracht en wanneer nodig worden er direct verdere dakwerken ingepland.

dakdekkers Schijndel

Tips van dakdekkers voor je aanstaande dakwerken

Wij hebben dakdekkers uit ons netwerk gevraagd wat hun tips zijn voor jou.

De beste tips:

 • Laat regelmatig dakonderhoud uitvoeren, zeker wanneer je in een boomrijke omgeving woont. Met onderhoud verleng je de levensduur en voorkom je hoge reparatiekosten.
 • Kies een dakdekker met ervaring. Een ervaren dakdekker werkt vaak sneller en weet precies wat er nodig is.
 • Voer zo snel mogelijk een reparatie uit bij beschadigingen, kapotte of scheve dakpannen of scheurvorming. Waterschade zie je niet altijd direct, omdat water het laagste punt zoekt. Hierdoor is het mogelijk dat je op de muren last krijgt van vochtplekken en niet op het zolderplafond.
 • Laat je adviseren bij grote dakwerken, zoals een dakrenovatie, plaatsen van zonnepanelen en vernieuwen van de dakbedekking. et persoonlijk advies kan je vaak een betere keuze maken.
 • Ga niet zomaar zelf dakwerken uitvoeren. Een dakdekker gebruikt niet voor niets allerlei veiligheidsregels en je hebt vaak meer materiaal nodig dan je in eerste instantie denkt.
 • Soms is het mogelijk om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag te leggen. Hiermee bepaar je flink op de kosten, want het gaat sneller en het oude materiaal hoeft niet afgevoerd te worden.
 • Kies liever voor een dakbedekking dat lang mee gaat, dan altijd voor de goedkoopste variant. Materiaal met een lange levensduur is duurzamer, milieuvriendelijk en vaak uiteindelijk goedkoper, omdat je het niet snel hoeft te vervangen.
 • Laat zonnepanelen plaatsen, om direct te besparen op de energiekosten. Ook een goede dakisolatie is verstandig, omdat je dan minder warmte verliest.

Dakdekker Schijndel nodig? Vergelijk gratis offertes!

Dakdekker uit Schijndel inschakelen? Vraag altijd gratis offertes aan om te vergelijken. Je bespaart op de kosten en vind eenvoudig en snel een dakdekker voor jouw klus. Beschrijf je opdracht in het formulier en wij doen de rest voor je. Je ontvangt snel een aantal prijsopgaven van dakdekkersbedrijven.

Gratis dakdekker offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt aan dakdekkers en over dakwerken. We hebben aan aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet:


Hoe lang dakdekken duurt is vooral afhankelijk van het type dakbedekking, en natuurlijk de grootte van het dak. Een dakdekker legt ongeveer 10 tot 20 vierkante meter dakpannen per dag en een klein dak met bitumen kost ongeveer een dag.
 
Houd rekening met een dag tot een paar dagen voor het dakdekken. Laat je meerdere werkzaamheden uitvoeren? Zoals het vervangen van het dakbeschot of dakisolatie? Dan kan het tot wel twee weken duren.
Uiteraard! Veiligheid is altijd een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.
 
Brandveiligheid is vooral van toepassingen bij het aanbrengen van bitumen. Hierbij gebruikt de dakdekker uit Schijndel namelijk een brander om de onderkant van de bitumen te verhitten, zodat het vastgeplakt kan worden op het dak. Een dakdekker heeft een speciaal protocol, om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.
 
Ook bij het leggen van een rieten dak is brandveiligheid belangrijk. Door brandwerende en brandvertragende middelen toe te voegen, verklein je de kans op brand of grote schade door brand.
De isolatie van een dak wordt voornamelijk gecontroleerd tijdens een reparatie, renovatie of bij het vernieuwen van de dakbedekking. Vooral bij oudere woningen is het dak niet altijd goed geïsoleerd. Dakisolatie kan via de binnenkant, dit is de goedkoopste methode, of via de buitenkant. Via de buitenkant wordt alleen gedaan wanneer de dakbedekking tegelijkertijd vervangen wordt.
 
Wist je dat warmte naar boven stijgt en je dus via het dak veel warmte verliest? Zonde natuurlijk! Een goede dakisolatie is daarom erg belangrijk.
Tijdens dakonderhoud wordt het gehele dak geinspecteerd op beschadigingen, scheurtjes in de dakbedekking en verstoppingen. De dakdekker verwijdert ook alle bladeren en maakt het dak schoon.
 
Onderhoud is meestal jaarlijks nodig. Woon je in een bosrijke omgeving of heb je een plat dak? Inspecteer je dak dan twee keer per jaar. Op een plat dak blijven bladeren en ander vuil langer liggen en die tasten de dakbedekking aan.
Een dakrenovatie is nodig wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. Tijdens een dakrenovatie wordt een gedeelte of het gehele verwijderd en wordt er nieuwe dakbedekking gelegd. Soms is het ook nodig om de dakconstructie te vernieuwen.

Een dakreparatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, bijvoorbeeld door het vervangen van een gedeelte van de dakbedekking of met speciaal reparatiemateriaal. Een scheur in bitumen of EPDM kan soms ook gerepareerd worden met een reparatiepasta.
 
Een dakdekker begint altijd met een inspectie van het dak en bepaalt dan welke reparatiemethode geschikt is. Vervolgens begint hij met de reparatie, meestal is dit binnen een dag afgerond.
Een nieuw dak kost gemiddeld tussen de €40,- tot €145,- per m². De totale kosten hangen af van: type dak (plat of hellend), dakbedekking en grootte van het dak. Wil je ook het dakbeschot vernieuwen? Houd dan rekening met hogere kosten. Wij raden aan om bij een nieuw dak altijd goede isolatie aan te brengen. Je voorkomt zo warmteverlies via je het dak. Dit merk je meteen op je energierekening.
 
De kosten voor een nieuw plat dak zijn lager dan bij een nieuw hellend dak. Een nieuw plat dak kost rond de €40,- tot €100,- per vierkante meter. Een hellend dak vernieuwen kost gemiddeld €75,- tot €145,- per m².
 
Het vervangen of aanbrengen van dakisolatie beginnen vanaf €40,- per vierkante meter, afhankelijk van de isolatiemethode en het isolatiemateriaal. Het dakbeschot vervangen kost gemiddeld €85,- tot €150,- per m².
De beste dakdebedekking! Daar is niet snel een antwoord op te geven.
 
Voor een plat dak van bijvoorbeeld een garage, uitbouw of dakkapel raden wij bitumen aan. Dit is goedkoop, snel te leggen en gaat redelijk lang mee (gemiddeld 20 tot 25 jaar). Ook aluminium is een goede keuze, dit heeft een langere levensduur (45 tot 100 jaar) en ziet er modern en strak uit.
 
Voor hellende daken blijven dakpannen favoriet. Kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen, vinden wij een betere keuze dan betondakpannen gezien de levensduur (80 tot 100 jaar) en uitstraling. Wil je een klassieke uitstraling? Dan is riet of leien een zeer goede keuze.
Een nieuwe laag over de oude dakbedekking is alleen mogelijk bij platte daken met bitumen, EPDM of pvc. Deze methode is goedkoper, want het gaat sneller en de oude dakbedekking hoeft niet verwijderd en afgevoerd te worden.
 
Een nieuwe laag over de oude laag is alleen mogelijk wanneer de oude dakbedekking niet te verouderd is, wanneer het dak niet te zwaar wordt en dat er geen grote beschadigingen zijn. Een nieuwe laag brengt meer gewicht met zich mee, dus een dakdekker kijkt altijd of de dakconstructie het gewicht kan dragen.
Bij een daklekkage is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen en een dakdekker in te schakelen. Een lekkage kan namelijk voor veel schade zorgen. Onze ervaring is dat hoe langer je wacht, hoe groter de problemen vaak worden. Bij een lekkage wordt eerst de oorzaak gezocht en daarna voert een dakdekker een reparatie uit. Dat kan bestaan uit het gedeeltelijk vervangen van de dakbedekking of het dichten van een klein lek met speciale reparatiemateriaal.
 
Bij een daklekkage ben je helaas niet verzekerd tegen de reparatiekosten. Heb je een opstalverzekering? Dan wordt de waterschade aan je woning wel vergoed.
 
Last van een daklekkage? Bel direct naar 085 500 1311 (tussen 08:30 uur en 17:00 uur) of vul het formulier in.